Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Kinyitja béta-programját a Play Store

Gálffy Csaba, 2016. szeptember 02. 12:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Eddig csak néhány, kézzel válogatott fejlesztőnek nyitotta ki a Google a Play Store béta felületét, mostantól bárki jelentkezhet fejlesztés alatt álló alkalmazással. Adat- és visszajelzés-gyűjtés, minél korábban.

hirdetés

Még a Google I/O kapcsán jelentette be a Google, hogy a Play Store új béta funkciókkal bővül, amely lehetővé teszi, hogy az appok kiadás előtt álló verzióit is kipróbálhassák a felhasználók, így értékes visszajelzéseket generálva a fejlesztők számára. Az akkor bejelentett Early Access program azonban eddig zártkörű volt, a cég képviselői manuálisan válogatták össze az abban szereplő alkalmazásokat és fejlesztőket.

A néhány hetes tesztfázis után most a Google kinyitja az Early Access kapuit az összes fejlesztő felé, akik egy dedikált felületen kérhetnek felvételt a programba. A Google által megosztott statisztika szerint egyébként az Early Access első egy hónapjában egymillió app-letöltést generált. Ez a teljes Play Store-hoz viszonyítva persze nagyon-nagyon kevés, de mutatja, hogy a felület azért működik, ha korai visszajelzésekre vágynak a fejlesztők, akkor érdemes lehet az Early Accessbe feltölteni a készülő alkalmazást.

És miért érdemes a hivatalos rajt előtt publikálni az alkalmazást? A legjobb érv a legtöbb fejlesztő számára az analitika: így még viszonylag képlékeny fázisban gyűjthetőek a használatra vonatkozó adatok, és hozhatóak meg olyan döntések, amelyek később fájdalmasabbak vagy drágábbak lennének.

Például hamar kiderülhet, ha az on-boarding folyamat nem működik megfelelően, vagy például a maláj nyelvű felhasználók imádják az appot és érdemes lehet lokalizálni azt a rajtra - a sor hosszan folytatható. És mivel béta appról van szó, a Store-os értékeléseket is csak a fejlesztő látja, így ha lehúzzák a felhasználók a szoftvert, akkor is van lehetőség a hivatalos rajtkor tiszta lappal indulni.

A Play Store felületén egyébként az Early Access kategória viszonylag jól látható helyen van, rákattintva pedig azonnal listázza a bolt az elérhető kiadás előtti szoftvereket. Az innen telepített appokat és játékokat telepítés után pedig külön listán jeleníti meg.

Az Early Access programba ezen az űrlapon lehet regisztrálni, ezek közül válogatnak majd a Google képviselői.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.