Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 5. 01:33

A Hewlett-Packard értékesíti az NEC 16 processzoros Itanium szervereit

A Hewlett-Packard a saját neve alatt értékesíti az NEC által kifejlesztett 16 processzoros Itanium-alapú számítógépeket - adták ma hírül a vállalatok képviselői. A megállapodás értelmében a Hewlett-Packard az NEC által kifejlesztett chipkészletre épülő Itanium-alapú szervert, melynek kódneve AzusA, teljesen integrálja HP9000 vállalati szervercsaládjába és HP-UX operációs rendszerrel értékesíti.

Elemzők szerint a 16 processzoros Itanium-alapú szerverek lehetnek az új processzor legfőbb piacai, és mivel sem a HP, sem pedig az Intel nem rendelkezik ilyen gépek kiszolgálására alkalmas chipkészlettel, valóban logikus a Hewlett-Packard lépése. A HP és az NEC közös együttműködés során portolja a HP-UX operációs rendszert az NEC által kifejlesztett chipkészleten alapuló gépekre.

Közben a HP korábbi terveivel ellentétben tovább folytatja 64 bites PA (Precision Architecture) processzorainak fejlesztését.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.