Szerző: Asztalos Olivér

2016. augusztus 30. 18:11

Már más felhőkkel is barátkozna a VMware

Lépéskényszerbe került a VMware, a vCloud Air mérsékelt sikere miatt már más cégek felhős szolgáltatásaival házasítaná megoldásait a cég.

Más szolgáltatók publikus felhőiben is futtathatóak lesznek a VMware software-defined (szoftveresen meghatározott) adatközpontos termékei. A szolgáltatásként kínált Cloud Foundation platform ezzel a hibrid, vagyis a privát és a publikus felhő összekötésével születő rendszerekre fókuszál a VMware számítási, tárolós, illetve hálózatvirtualizációs megoldásait integrálva. A Cloud Foundation elsődleges célja a felhős átállás könnyítése és gyorsítása, a költségek alacsonyan tartása mellett.

A csomag VMware vSphere, Virtual SAN, NSX, és SDDC Manager szoftvereket tartalmazza, melyek a Cloud Foundation jóvoltából már más publikus felhőkben is használhatóak lesznek, így az üzemeltetők a már jól ismert eszközöket használhatják tovább a vállalat igényeinek legjobban megfelelő felhőben.

Ezt megelőzően csak saját, vCloud Air felhőjével kombinálta helyben futó megoldásait a VMware, a Cloud Foundationnel viszont már más cégek felhőivel is házasíthatóak lesznek a VMware on-premises megoldásai, ráadásul gyorsan. Ebben az IBM lesz az első partner, a cég ígérete szerint a VMware alkalmazások költöztetése mindössze néhány óra alatt kivitelezhető lesz, szemben a korábbi, hetekben vagy akár hónapokban mérhető konfigurálási idővel.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az IBM szerint ezt már nagyjából 500 ügyfélnél megszerzett tapasztalat bizonyítja, a két cég szoros együttműködésével már olyan vállalatokat sikerült a átköltöztetni, mint a Marriott International, vagy a Clarient Global. A további, zökkenőmentes átállásokhoz az IBM nagyjából 4000 szakembert képez ki, köztük tanácsadókat és értékesítőket is. Később más felhőszolgáltatók is csatlakozhatnak, konkrét cégek egyelőre nem merültek fel, de IBM mellé beállhat az Amazon vagy akár a Google is.

A VMware lépése a 2013-ban, vCloud Hybrid Service néven bemutatott vCloud Air erősen mérsékelt sikerének tulajdonítható. Az Amazon, a Google, és a Microsoft az elmúlt időben folyamatosan növelni tudta szerepét a publikus felhők piacán, így a VMware mostanra jóformán rákényszerült a nyitásra.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 23:38

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.