Szerző: Hlács Ferenc

2016. augusztus 25. 11:30

A VMware felhasználóit halászná el a Microsoft

Ingyenes Windows Server Datacenter licencekkel próbálja elcsábítani a VMware ügyfeleit a Microsoft. A vállalat egy online kalkulátort is készített, hogy a felhasználók kiszámíthassák a Hyper-V-vel megspórolt összegeket.

Egyre elszántabban próbálja Hyper-V-re csábítani a VMware felhasználókat a Microsoft: a vállalat korlátozott ideig ingyenes Windows Server Datacenter licenceket ad azoknak az ügyfeleknek, akik Hyper-V-re váltanak - és Software Assurance előfizetést is vásárolnak. Hogy a megoldással egy-egy cég mennyit spórolhat, azt a Microsoft online TCO (Total Cost of Ownership) kalkulátorával próbálja szemléltetni, amelyben összehasonlítja saját árazási és licencelési konstrukcióit a VMware-ével, majd az adott vállalat saját igényeit figyelembe véve megbecsüli annak éves költségeit, azokat pedig egy grafikonon is összehasonlítja.

A virtualizációs megoldások terén a redmondi cég igyekszik egyre inkább bebetonozni a pozícióját, a piacon továbbra is erős VMware-rel szemben azonban nincs könnyű dolga, még a rivális magas árait figyelembe véve sem. A Microsoft helyzete ugyanakkor nem is esélytelen, ahogy azt a The Register is kiemeli, korábban a VMware is elismerte, hogy a szervervirtualizáció mára már nem számít dinamikusan növekvő üzletágnak, ennek megfelelően a cég a vSphere fejlesztésénél is lassan visszatekeri a potmétert.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A Microsoftnál egyébként már a Windows Server 2016 is a küszöbön van, mely az új üzemeltetési trendeknek megfelelően magonkénti licencelésre vált - ez egyes esetekben áremelést is jelenthet, például a legalább kétfoglalatos, illetve tíz vagy annál több maggal dolgozó processzorokkal szerelt szervereknél. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a termék a Datacenter mellett Standard kiadásban is megjelenik, a kettő között azonban már nem csak a szerverenként használható virtuális gépek számában lesz különbség: a Datacenter verzió többek között az Azure hálózat- és tárolókezelési technológiáiból is kap, illetve fejlettebb virtuálisgép-védelmet hoz majd.

A termék rajtjára Microsoft szeptemberben rendezett Ignite konferenciáján számíthatunk, párhuzamosan a System Center 2016 megjelenésével. A vállalat VMware-ostromló kedvezményét az érdeklődő ügyfeleknek mintegy tíz hónapjuk lesz kihasználni, az akció idén szeptember 1-től, egészen jövő június végéig használható ki.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 01:20

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.