Szerző: Vörös Péter

2000. október 5. 00:04

Emelkedik a kalóz szoftverek forgalmazása az USA-ban

Georgia államban 1999-ben 50%-kal emelkedett a kalóz szoftverek aránya, ezzel az emelkedési arányt tekintve a déli állam az első helyen áll az USA-ban - Connecticut-ban viszont 42,5%-os csökkenést regisztráltak, közölte az illegális szoftverhasználat ellen küzdő szervezet, a BSA (Business Software Alliance).

1999-ben 3,2 milliárd $-os veszteséget okoztak a kalóz szoftverek a kiadóknak és további 2 milliárd $-nyi veszteséget az elmaradt szövetségi ill. állami adóbevételek miatt. A kalózszoftverek aránya a legmagasabb a következő államokban: Utah, Mississippi, Nevada, New Mexico és Wyoming (Georgia esetében az emelkedés aránya volt kiemelkedő, abszolút értékben nincs a "vezető" helyen a többek között az atlantai olimpiáról és Jimmy Carter ex-elnökről ismert déli állam. ) [TechWeb]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról