Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 18. 09:30

Bekebelezi a Curse-t a Twitch

Egyesül a videojátékos közösségek két népszerű tagja: a 30 milliós Curse-közösség beolvad a 100 millió felhasználót számláló Twitch videós platform szolgáltatásai közé.

Az Amazon tulajdonában lévő Twitch videojáték-közvetítő platform felvásárolja a játékos közösség másik ismert szereplőjét, a tartalomgyártásban és közösségépítésben elöljáró Curse-t. Az üzlet körülményeiről egyik fél sem árult el részleteket és a vételárat sem tették közzé, az viszont biztos, hogy a két videojátékos cég szolgáltatásait a vezetők egybefésülik: "Nagyon izgatott vagyok, hogyan tudjuk a Curse szolgáltatásait a Twitch hálózatába bevinni, és páratlan élményt nyújtani a Curse és a Twitch felhasználói számára egyaránt. Ez óriási dobás lesz a Curse-t használó több millió játékos és a nagyobb játékos közösség számára." - írja Hubert Thieblot, a Curse vezérigazgatója a felvásárlásról szóló közleményben.

A többmilliós játékosszám egyáltalán nem túlzás, ugyanis a 2006-ban alapított Curse-t 30 millió egyedi felhasználó látogatja meg havonta. Az online játékportál és weboldal-csoport látogatói értesülhetnek a gamer világ legfrissebb híreiről, átfogó adatbázist és wikit böngészhetnek, és persze rengeteg különböző fórumon kapcsolatban lehetnek a többi játékossal. A Curse-családhoz tartozik név szerint a Curse Kliens, Curse Forge, Gamepedia, Curse Voice, Union for Gamers, BukkitDev és a saját YouTube csatorna - de mostantól mindez a tartalom és közösség a Twitch-hez vándorol.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Curse-szolgáltatások közül önmagában a Gamepediáról is elmondható, hogy a top 1000 leglátogatottabb netes oldal között helyezkedik el. Több száz wiki projektje legkisebbektől a legnagyobb játékokig számos wiki oldalt magában foglal, mint például a Minecraft Wiki, a Titanfall Wiki vagy a League of Legends információit gyűjtő Leaguepedia.

A felvásárló és terjeszkedő oldalon álló Twitch hihetetlen népszerűségéről már korábban is írtunk. A videóközvetítő platformon havonta több mint 100 millió közösségi tag nézi a videókat, amelyet 1,7 millió streamelő készít. A Twitch és a Curse felhasználói tábora között valószínűleg nagy az átfedés - a kérdés az lesz, hogy milyen új funkciók jelenhetnek majd meg a játékosok számára a két cég összeolvadásával.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról