Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 17. 12:10

Mobilon és tableten is nézzük az olimpiát, csak élő legyen

A korábbi évek Olimpiáihoz képest idén már közel sem a tévé jelenti az egyeduralkodó közvetítési módot, a szurkolók többsége valós időben szeretné látni az eseményeket vagy legalább az eredményekről azonnal értesülne - írja az "eNET - Telekom: Jelentés az internetgazdaságról" friss, magyar felnőttek olimpiai szurkolását mérő kutatása.

A felnőtt magyar netezők 69 százaléka, azaz több mint 3 és félmillió fő nézi a riói olimpiát. Közülük a tévé mellett a szurkolók fele interneten is követi az eseményeket, ami jelentős változás a korábbi ötkarikás játékokhoz képest. Azok közül, akik neten is néznék a versenyszámokat, 720-790 ezer fő inkább laptopot vagy asztali számítógépet kapcsol be, 600 ezer néző okostelefont vesz elő és csak minden tizedik válaszadó, azaz nagyjából 170 ezer magyar szurkoló választ tabletet.

A döntő többség lényegesnek tartja, hogy a versenyszámokat - főleg a magyar szerepléseket - valós időben nézze, ezért még mindig az élő tévés közvetítések a legkedveltebbek, amely után a visszanézhető adások és a vártnál kisebb arányban, 16 százalékban az internetes streamek ballagnak. Abban a kutatás válaszadói is egyetértenek nagy többségben: az okostelefonok és a tabletek lehetővé tették, hogy a közvetítések bárhol és bármikor elérhetőek legyenek. Az viszont már csak a minta 23 százalékát érdekli, hogy egyszerre több képernyőn is kövesse az eseményeket.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Mikor az élő közvetítés nézése nem lehetséges, a szurkolók azonnal szeretnének értesülni az eredményekről, erre az internetes tartalmak szolgáltathatnak gyors választ. Nem csoda, hogy a válaszadók fele szerint az olimpiai hírek olvasása egyszerűbb mobilról vagy tabletről, és 26 százalékuk szerint könnyebb az őket érdeklő versenyszámok keresése és kiválasztása ezekről az eszközökről.

Milyen sportágakra kíváncsiak a magyarok? Természetesen azokra, amelyekben hagyományosan a magyarok jól szoktak szerepelni, így az úszást, a vízilabdát és a kajak-kenut követik illetve követték legtöbben - tévében, mobilról és tabletről egyaránt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.