Szerző: Gálffy Csaba

2016. augusztus 10. 17:42

Szövetségre lépett a SUSE és a Mirantis

Fontos megállapodást kötött a Mirantis és a német gyökerű SUSE, a két cég közösen fogja támogatni a Linux-on-OpenStack környezeteket.

Együtt dolgozik az OpenStack-specialista Mirantis és a népszerű vállalati Linuxot fejlesztő SUSE - jelentette be a két vállalat. A műszaki együttműködés célja erősíteni az OpenStack-Linux ökoszisztémát és támogatást nyújtani a kombináció mellett szavazó nagyvállalatoknak. A partnerek a felhős platform fejlesztésében is összefognak - igaz, ennek pontos részleteiről egyelőre nem tudunk semmit.

A közös SLES OpenStack megoldás első és második szintű (L1 és L2) támogatását majd a Mirantis végzi, a cég mérnökei állnak majd a "frontvonalban". A SUSE is kiveszi a részét a munkából, a cég a harmadik szintű (L3) támogatást nyújtja majd, ide tipikusan a legmakacsabb, legmélyebb műszaki kompetenciát igénylő problémákat eszkalálják.

Az egyezség érdekessége, hogy nem csak a SLES (SUSE Linux Enterprise Server) mellé nyújt a páros közös támogatást, hanem ugyanilyen támogatás kérhető RHEL (Red Hat Enterprise Linux) és CentOS mellé is, mindháromhoz nagyvállalati szintű SLA érhető majd el a Mirantis-SUSE kooperációban. A népszerűbb szerveres disztrók listáját az Ubuntu egészíti ki - ezt a Mirantis a Canonicallal néhány évvel ezelőtt kötött külön egyezség keretében támogatja. A bejelentés értelmében a Mirantis-ügyfelek kérhetik a fenti disztribúciók támogatását a cégtől, természetesen megfelelő díjazás fejében.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A Mirantis egyértelműen a Red Hat stratégiájával szemben helyezi el az együttműködést. A cég blogposztja azzal vádolja a versenytársat, hogy saját Linux és OpenStack-disztribúcióját szoros integrációra készíti fel, így az ügyfelek mozgásterét jelentősen visszavágja azzal, hogy az RHEL és az RHCI (Red Hat Cloud Infrastructure) a támogatott kombináció. Ezzel szemben a Mirantis értelemszerűen a lock-intől mentes alternatíva szerepét osztja magára.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 00:35

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.