Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Három piacot is megcéloznak az új, 10 terabájtos Seagate HDD-k

Hlács Ferenc, 2016. július 21. 07:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kitörnek a vállalati szegmensből a Seagate nagy kapacitású, héliumos HDD-i, a Guardian ernyőnév alatt három új sorozat is bemutatkozik.

hirdetés

Hamarosan új piacokra is utat találnak a Seagate 10 terabájtos merevlemezei: a vállalati szegmensben már április óta jelenlévő, nagy kapacitású meghajtókból három új kiadást jelentett be a vállalat, amelyeket asztali gépekbe, NAS-okba, illetve megfigyelőrendszerekhez szán. A frissen leleplezett, Guardian gyűjtőnév alatt bejelentett tárolók kisebb kapacitással is kaphatók lesznek, és egytől egyig merőleges szektorrendezési technológiával készülnek (PMR - perpendicular magnetic recording), maximális percenkénti fordulatszámuk pedig 7200.

Az asztali gépeket az új Barracuda Pro sorozat célozza, amelyben a 8 és 10 terabájtos modellekhez 256, míg a kisebb, 6 terabájtos merevlemezekhez 128 megabájt cache párosul. A lemezeket a vállalat évi 300 terabájtos munkabírásra hitelesíti és öt év jótállást vállal rájuk. A Barracuda Pro lemezek a gyártó szerint a mindennapi PC-s feladatokat hivatottak kiszolgálni, továbbá folyamatos, akár napi 24 órás futásra vannak berendezkedve.

Bár nem tartozik a fent említett trióba, az asztali gépekhez a gyártó egy második, FireCuda névre hallgató terméket is kiadott. Az 1 és 2 terabájtos verzióban megjelenő eszköz ugyancsak 5 év jótállást kap, továbbá 2,5 és 3,5 hüvelykes kivitelben is megvásárolható lesz. A FireCuda tárolókat a cég olyan nagyobb teljesítményigényű asztali feladatokhoz szánja, mint a játék vagy a videóvágás - itt ugyanakkor már a napi nyolc órás, illetve heti öt napos használat javallott. Az eszközök papíron évi 55 terabájtos igénybevételt bírnak.

A második új HDD szériát az IronWolf lemezek jelentik, amelyek NAS-okban teljesítenek majd szolgálatot, az otthoni készülékektől egészen a kis- és középvállalati gépekig. A tárolók kapacitása 1-től egészen 10 terabájt kúszik fel, azok otthoni változatát pedig évi 180 terabájtos munkabírásra hagyták jóvá. A 256 megabájt cache-sel szerelt eszközök érdekessége, hogy a nagy kapacitású modellekben az eddig csak a nagyvállalati szegmensre jellemző rezgésszenzor is helyet kapott, illetve a kifejezetten NAS-okra szabott AgileArray firmware is felkerült rájuk, olyan képességekkel, mint a lemezek fizikai stabilizációja a fenti szenzor értékei alapján, illetve különböző fejlett RAID és energiamenedzsment funkciók.

A sort a SkyHawk sorozat zárja, amelyet a gyártó kifejezetten a hálózatba kötött videós megfigyelőrendszerek mögé szán. Akárcsak a Barracuda Pro és Ironwolf modellek, ezeket az eszközöket is 24 órás, heti hétnapos futásra tervezték, valamint a rajtuk dolgozó firmware-t is elsősorban videórögzítésre optimalizálták - a lemezek például alvó állapotból szinte azonnal tudnak rögzítésre váltani. A cache mérete itt is 256 megabájt, a munkabírás pedig évi 180 terabájt.

A 10 terabájtos Barracuda Pro lemezek 535 dolláros ajánlott fogyasztói áron jelennek meg, az Ironwolf hasonló kapacitású modelljei 470, a SkyHawk meghajtók pedig 460 dollárért kaphatók.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.