Szerző: Hlács Ferenc

2016. július 18. 14:25

Kültéri kamerát dob piacra a Nest

Időjárásálló biztonsági kamerát jelentett be a Nest, a vállalat továbbá egy sor, a korábbi modelleket is érintő frissítést is kiad - a Dropcam Pro három év után végre tényleg Full HD támogatást kap.

Kültéri kamerával rukkolt elő a Nest, a Google tulajdonában lévő vállalat Nest Cam Outdoor névre keresztelt eszköze nem csak a négy fal között, de a házon kívül is elhelyezhető, így kívülről is szemmel tartható vele a bejárati ajtó, de akár a kert vagy a kocsibeálló is. A vállalat szerint az új termék régi felhasználói igénynek tesz most eleget, a vásárlók már az első, csak beltérben használható Nest Cam megjelenése óta kérték egy kültéri verzió piacra dobását.

A frissen bejelentett Nest Cam Outdoor funkcióit tekintve lényegében megegyezik az előző verzióval, persze annál jóval strapabíróbb házat kapott. A kamera a cég szerint teljesen "időjárásálló", azaz az esőnek és hónak is ellenáll, valamint a telepítése is egyszerű, legyen szó fa, tégla vagy akár gipszvakolat felületről, illetve egy mágneses aljzat segítségével akár az ereszcsatornához is rögzíthető.  Ahogy már minden valamirevaló okosotthon-kiegészítő, a kültéri Nest Cam is képes együttműködni egy sor további eszközzel, beállítható például, hogy ha a kamera mozgást érzékel, automatikusan kapcsolja be a házban lévő Philips Hue vagy LIFX okosizzókat, a házhoz közel merészkedőknek így úgy tűnhet, van otthon valaki.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Nest az új kamera mellett mobilalkalmazásán is végzett némi ráncfelvarrást, az appot megnyitva a felhasználót egyből a kamerákból érkező élő képek fogadják, a különböző Nest termékeket pedig a szoftver szobánként csoportosítja. Az alkalmazás, illetve a Nest kamerái emellett már nem csak a mozgás vagy hangosabb zajok esetén küldenek figyelmeztetést, de képesek felismerni, ha ember kerül a látóterükbe, amit az alkalmazás rögtön jelez - legalábbis a Nest Aware előfizetők számára. A módszerrel kiszűrhetők a téves riasztások, például ha egy túl közel hajtó autó vagy arra járó macska váltotta ki a figyelmeztetést. Az új emberfelismerő funkciót nem csak a kültéri Nest Cam, de a beltéri model, valamint a Dropcam HD és Dropcam Pro készülékek is megkapják.

Mindezek mellett a Dropcam Pro tulajdonosok külön örülhetnek, az utolsó, még a Nest-Dropcam felvásárlás előtt kiadott modell ugyanis végre, megjelenése után mintegy három évvel, a Nest app frissítésével Full HD-ban is képes lesz rögzíteni, az eddigi 720p-s felbontás helyett. Igencsak időszerű frissítésről van szó, főleg miután a 1080p támogatást a cég az eszköz dobozán is feltünteti.

Visszakanyarodva a Nest Cam Outdoorhoz, a vállalat szerint az eszköz az Egyesült Államokban és Kanadában már az ősszel a boltokba kerül, Európában pedig valamivel később (de még idén) lehet rá számítani. A kamera nettó 200 dollárért már előrendelhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról