:

Szerző: Voith Hunor

2016. július 8. 13:55

Le a rendszergazda-sztereotípiákkal!

Legyen egy nap, amit az IT-szakemberek megbecsülésének szentelünk. Ez a SYSADMINDAY, minden évben július utolsó pénteke. Immár hagyomány, hogy a napot a HWSW és a HUP is ünnepli, így idén is lesz SYSADMINDAY itthon, ezúttal az ESET főtámogatásával!

Itthon (szervezetten) immár hetedik alkalommal fogjuk megtartani a SYSADMINDAY-t, azaz a rendszergazdák és IT-üzemeltetők megbecsülésének nemzetközi világnapját – július 22-én, tehát egy héttel a "hivatalos ünnepnap" előtt. Újra összehívjuk a hazai IT-üzemeltetői közösséget: gyertek, ünnepeljetek velünk és partnereinkkel a Millenárison néhány korsó hideg sör és érdekes programok mellett!

Láthatóság on, sztereotípiák off

Tizenhét éve indult a kezdeményezés, hogy kapjanak világnapot a rendszergazdák is, amelyen a kollégák, munkaadók (és az egész társadalom) kifejezheti megbecsülését e szakma iránt. Ma, amikor az informatikai rendszerek minden korábbinál bonyolultabbak, és cégeink, intézményeink működését egészében ezekre bízzuk, érdemes egy napot azon szakembereknek is dedikálni, akik ezt üzemeltetik, fenntartják, sokszor munkaidőtől függetlenül, és leggyakrabban forráshiányos körülmények között.

03:49
 

SYSADMINDAY 2015 összefoglaló

Még több videó

A hazai rendezvény célja, hogy az infrastruktúra üzemeltetőinek kedvében járjunk és éreztessük megbecsülésünket, függetlenül attól, hogy milyen cégnél/intézménynél dolgoznak és milyen feladatokat látnak el. Nem mellékesen célunk felhívni a figyelmet a rendszergazda munkájának fontosságára és romboljuk a közösségről kialakult káros és alaptalan sztereotípiákat.

Ha már a sztereotípiarombolásnál tartunk, idei első kerekasztalunkat igazi nehéztüzérségnek szánjuk ezen a téren: megmutatjuk, hogy az informatikában egyáltalán nem csak férfiak találhatják meg a helyüket. A nők igen széles palettát fognak képviselni, az IT biztonsági szakembertől a minőségbiztosítási vezetőn át az OpenStack koordinátorig.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A második beszélgetést jövőlatolgatásnak szánjuk (az alapötletet egyrészt korábbi cikkünk, másrészt pedig egy érdekes könyv szolgáltatta), ezért olyan résztvevőket hívtunk meg, akik otthonosan mozognak az informatika, a sci-fi irodalom és a jövőkutatás terén is.

Ezekért is érdemes eljönni

Természetesen az értékes nyereményekről sem feledkeztünk meg: az FSF.hu Alapítvány tomboláján egy Kindle 6-ot lehet nyerni, a NetAcademia egy egymillió forint értékű CISSP képzést ajánlott fel, az IT Factory pedig egy szeptemberben induló 40 órás, haladó Java-fejlesztői képzést dobott be a közösbe, amit a HWSW-vel közösen szervez. Persze a program végén szokás szerint fogunk még ajándékokat osztani, de előtte az informatikusból lett humorista és a Dumaszínház tagja, Felméri Péter alapozza meg a jó hangulatot a tombolasorsoláshoz.

A legfontosabbak

Az idei SYSADMINDAY "sarokszámai" tehát: július 22., Millenáris, kapunyitás fél 3-kor, előadások nagyjából este 7 óráig, de közben és utána is kötetlen a program, szabad a sörözés. Fontos, hogy a belépés regisztrációhoz kötött, amit a rendezvény honlapján érdemes minél előbb megtenni. Az esemény esőbiztos, szabadtéren és csarnokban is meg tudjuk tartani.

A dicsőségfalunk is visszatér: azok a cégek, amelyek csatlakoznak hozzánk az ünneplésben, és maguk fizetik be a kollégáikat a rendezvényre, kitüntetett megjelenést kapnak a weboldalunkon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.