:

Szerző: Gálffy Csaba

2016. május 23. 18:46

Kínába megy a Minecraft

Kínai kiadón keresztül érkezik a helyi piacra a Minecraft, a Microsoft nem talált más utat a hatalmas országban való terjesztéshez.

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb (ha nem a legnépszerűbb) játéka jelenleg, a 2,5 milliárd dollárért felvásárolt szoftvert azonban eddig a Microsoft nem tudta terjeszteni Kínában. A megoldás múlt hét végén megszületett, egy helyi kiadó, a NetEase lépett kooperációra a Microsofttal, így a kínai felhasználók is megvásárolhatják a hipernépszerű játékot.

A sajátos kínai gazdaságszabályozás egyik eleme, hogy például a játékok publikációjához rengeteg engedélyt kell megszerezni. Az Ars Technica felsorolása a PopCap vezetőjének 2010-es beszámolója alapján 6 különböző engedélyről beszél, ezek egy része pedig külföldi (nem-kínai) cég számára nem is szerezhető be. Így értelemszerűen szerződni kell egy helyi partnerrel, amely a játék kiadását elintézi - és nem mellékesen a keletkezett profit jelentős részét az országban tartja, összhangban a szabályozás szellemével.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Microsoft választása ebben a párkereső játékban arra a NetEase-re esett, amely egy másik nagyágyú, a Blizzard játékainak helyi kiadását is végzi. Az a partnerség ráadásul kizárólagos is, vagyis a World of Warcrafttól a szuperfriss Overwatchig minden cím ezen a kiadón keresztül kerül a kínai piacra.

A most bejelentett partnerség a Minecraft for Pocket és a PC-s kiadásra vonatkozik egyébként (az xboxos verzió más úton már elérhető az országban), de a tervek szerint az együttműködésben készül egy "kínai piacra szabott Minecraft-verzió", ami nem mindenben azonos az európai vagy amerikai kiadással.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.