Szerző: Gálffy Csaba

2016. május 23. 18:46

Kínába megy a Minecraft

Kínai kiadón keresztül érkezik a helyi piacra a Minecraft, a Microsoft nem talált más utat a hatalmas országban való terjesztéshez.

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb (ha nem a legnépszerűbb) játéka jelenleg, a 2,5 milliárd dollárért felvásárolt szoftvert azonban eddig a Microsoft nem tudta terjeszteni Kínában. A megoldás múlt hét végén megszületett, egy helyi kiadó, a NetEase lépett kooperációra a Microsofttal, így a kínai felhasználók is megvásárolhatják a hipernépszerű játékot.

A sajátos kínai gazdaságszabályozás egyik eleme, hogy például a játékok publikációjához rengeteg engedélyt kell megszerezni. Az Ars Technica felsorolása a PopCap vezetőjének 2010-es beszámolója alapján 6 különböző engedélyről beszél, ezek egy része pedig külföldi (nem-kínai) cég számára nem is szerezhető be. Így értelemszerűen szerződni kell egy helyi partnerrel, amely a játék kiadását elintézi - és nem mellékesen a keletkezett profit jelentős részét az országban tartja, összhangban a szabályozás szellemével.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A Microsoft választása ebben a párkereső játékban arra a NetEase-re esett, amely egy másik nagyágyú, a Blizzard játékainak helyi kiadását is végzi. Az a partnerség ráadásul kizárólagos is, vagyis a World of Warcrafttól a szuperfriss Overwatchig minden cím ezen a kiadón keresztül kerül a kínai piacra.

A most bejelentett partnerség a Minecraft for Pocket és a PC-s kiadásra vonatkozik egyébként (az xboxos verzió más úton már elérhető az országban), de a tervek szerint az együttműködésben készül egy "kínai piacra szabott Minecraft-verzió", ami nem mindenben azonos az európai vagy amerikai kiadással.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról