Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 17. 10:30:00

Nézzük együtt a Google I/O 2016-ot!

Élő streammel készül a BME VIK a Google fejlesztői konferenciájára. A kétnapos rendezvényen a Google I/O közvetítés mellett számos izgalmas szakmai előadás is várja az érdeklődőket, köztük Bjarne Stroustrup, a C++ feltalálójának prezentációja.

Idén sem kell egyedül nézni a Google éves fejlesztői konferenciáját, a BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke ugyanis immár negyedik alkalommal, ismét megrendezi a Google I/O Extended eseményt, amelyen élőben lesznek követhetők a keresőóriás legfrissebb bejelentései és amelyre idén is mindenkit szeretettel várnak. A Google I/O kapcsán mindig izgalmas és érdekes hírekre számíthatunk, amelyek meghatározók lesznek az elkövetkező időszakban, legyen szó Android fejlesztésről, webes megoldásokról, háttérrendszerekről, vagy Big Data megoldásokról.

A kétnapos rendezvényen szervezők az élő stream mellett egy sor szakmai előadással is készülnek, ezek keretében szó lesz többek között az Android architektúráról, az androidos tesztelésről, illetve reaktív programozásról, garbage collectionról, az Android Studió újdonságairól, crossplatform megoldásokról, Docker konténerekről klaszter környezetben, sőt még a Swifttel, illetve Kotlinnal kapcsolatos eddigi tapasztalatokról is - de sok más izgalmas előadás is várható.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Az esemény második napjára az egyetem a fentieken túl egy sztárelőadóval is készül, délután 5-7-ig Bjarne Stroustrup, a C++ feltalálója tart majd előadást, ‘Type-and resource-safe C++’ címmel.

A Google I/O Extendednek május 18-án 16 órától, illetve május 19-én 17 órától a tanszék QBF14-15 előadója ad majd otthont, az eseményre jelentkezni, illetve ingyenesen regisztrálni annak kapcsolódó oldalán tudnak az érdeklődők. Az Extended rendezvények keretei között a világ számos pontjáról csatlakoznak nézők a Google konferenciájához, ezek térképe itt található.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 16:26

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.