Szerző: Asztalos Olivér

2016. május 11. 16:26

Akár négy kijelzőt is kezel a HP új vékonykliense

Négy kijelzőt kezel a HP új vékonykliense, a t310 Quad-Display Zero Clientre ugyanis négy DisplayPort került, melyből kettőre akár 2560x1600-as felbontású megjelenítő is köthető.

Új vékonyklienssel jelentkezett a HP, a gép elsősorban a rákapcsolható kijelzők számával próbál kiemelkedni, ugyanis összesen négy DisplayPort került a hátuljára, ezzel pedig akár négy WUXGA, azaz 1920x1200-as felbontású kijelzőt is kezelhet, két megjelenítő esetében pedig akár a 2560x1600-ig is emelhető a felbontás.

A négy DisplayPort mellett két pár USB port is helyet kapott a gépen, melyeket a beviteli eszközöknek, azaz elsősorban a billentyűzetnek és az egérnek szántak a tervezők. Ezek mellett három 3,5 milliméteres jack aljzat került a házra, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet a gép elején, egy hangszóró/fejhallgató csatlakozó pedig a gép hátsó részén kapott helyet.

A gép egy sarkalatos pontja a hálózati csatoló, melynek szerepét alapértelmezetten egy gigabites Ethernet vezérlő tölti be, de opcionálisan 100 megabites vagy gigabites optikai hálózati vezérlővel is kérhető a t310 Quad-Display. A Wake on LAN természetesen támogatott, akárcsak a Wake on USB.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A megjelenítésről, illetve a csatlakoztatott eszközök vezérléséről a Teradici TERA2140 processzora gondoskodik, melyhez 512 megabájt DDR3-1333 memória kapcsolódik. A rendszer támogatja az AES-128/AES-256 titkosítást.

A VMware Horizon 6-ra optimalizált, Amazon WorkSpaces-kompatibilis vékonyklienst elsősorban érzékeny adatokkal dolgozó, több megjelenítőt igénylő környezethez ajánlja a HP, kórházaknak, tervezőcégeknek, valamint kormányzati, illetve pénzügyi intézményeknek. A t310 Quad-Display Zero Client ajánlott felhasználói ára 750 dollár.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról