:

Szerző: Asztalos Olivér

2016. május 11. 16:26

Akár négy kijelzőt is kezel a HP új vékonykliense

Négy kijelzőt kezel a HP új vékonykliense, a t310 Quad-Display Zero Clientre ugyanis négy DisplayPort került, melyből kettőre akár 2560x1600-as felbontású megjelenítő is köthető.

Új vékonyklienssel jelentkezett a HP, a gép elsősorban a rákapcsolható kijelzők számával próbál kiemelkedni, ugyanis összesen négy DisplayPort került a hátuljára, ezzel pedig akár négy WUXGA, azaz 1920x1200-as felbontású kijelzőt is kezelhet, két megjelenítő esetében pedig akár a 2560x1600-ig is emelhető a felbontás.

A négy DisplayPort mellett két pár USB port is helyet kapott a gépen, melyeket a beviteli eszközöknek, azaz elsősorban a billentyűzetnek és az egérnek szántak a tervezők. Ezek mellett három 3,5 milliméteres jack aljzat került a házra, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet a gép elején, egy hangszóró/fejhallgató csatlakozó pedig a gép hátsó részén kapott helyet.

A gép egy sarkalatos pontja a hálózati csatoló, melynek szerepét alapértelmezetten egy gigabites Ethernet vezérlő tölti be, de opcionálisan 100 megabites vagy gigabites optikai hálózati vezérlővel is kérhető a t310 Quad-Display. A Wake on LAN természetesen támogatott, akárcsak a Wake on USB.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A megjelenítésről, illetve a csatlakoztatott eszközök vezérléséről a Teradici TERA2140 processzora gondoskodik, melyhez 512 megabájt DDR3-1333 memória kapcsolódik. A rendszer támogatja az AES-128/AES-256 titkosítást.

A VMware Horizon 6-ra optimalizált, Amazon WorkSpaces-kompatibilis vékonyklienst elsősorban érzékeny adatokkal dolgozó, több megjelenítőt igénylő környezethez ajánlja a HP, kórházaknak, tervezőcégeknek, valamint kormányzati, illetve pénzügyi intézményeknek. A t310 Quad-Display Zero Client ajánlott felhasználói ára 750 dollár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.