Szerző: Voith Hunor

2016. április 28. 17:00

Útmutató a borzasztó információbiztonsághoz

Régóta terveztük egy ilyen összesítést, de szerencsére végül nálunk hitelesebb kezek dolgoztak rajta.

Csodálatos összeállítást fordított le és tett közzé a hazai Silent Signal csapata az információbiztonságról, azaz inkább a területre jellemző (és munkájuk során gyakran tapasztalt) "jó tanácsokról". A biztonsági cég szakemberei háttérbeszélgetéseinken rendszeresen szoktak mesélni hajmeresztő, már-már hihetetlenül felelőtlen gyakorlatokról – ezek jó része megtalálható az eredetileg Lenny Zeltser és a SANS Internet Storm Center munkatársai által írt összefoglalóban.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Aki szeretné tudni, mit érdemes tenni informatikai biztonság terén, az olvassa el az alábbi gyűjteményt, és tegye nyugodtan mindennek az ellenkezőjét – azaz mielőtt a felhős szolgáltatások biztonsága (vagy éppen annak hiánya) miatt kezdünk aggódni, először érdemes a saját házunk táján rendet teremteni.

A teljes szöveg a képre kattintva érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról