Szerző: Asztalos Olivér

2016. április 27. 16:00

Márciusban jön a vadiúj Nintendo konzol

2017 tavaszán érkezik a Nintendo legújabb játékgépe, az NX. A konzol gyökeresen megújul, a GPU mellett a CPU magok is jelentősen változhatnak, így ismét lehet (teljesítményben is) versenyképes játékgépe a japán cégnek.

Éves pénzügyi jelentésében erősítette meg legújabb konzoljának érezését a Nintendo. A japán vállalat jövő márciusra ígéri vadiúj, Nintendo NX névre keresztelt játékgépét, mely a hírek szerint gyökeres megújulást hoz, ezzel pedig akár a Microsoft és a Sony közeljövőben érkező, frissített gépeivel is felveheti majd a harcot.

A Nintendónak égető szüksége van az új, versenyképes konzolra, a még 2012-ben elrajtolt Wii U egyre gyengébb eladásokat produkál, a tavalyi év utolsó negyedévében már csak 1,87 millió darabot tudott értékesíteni a Nintendo, miközben Xbox One-ból 5 millió körüli, PlayStation 4-ből pedig 8,4 millió fogyott.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Mindez nagyrészt az elavult hardver számlájára írható, a Wii U egy alaphangon 4 éves fejlesztésre épül, mely már a megjelenés időpontjában sem számított acélosnak. A GPU-ban mindössze 320 darab végrehajtóegység van, melynél a PlayStation 4 1152 shader egységet felvonultató grafikus egysége legalább ötször nagyobb teljesítményre képes.

Nem hivatalos információk szerint Nintendo NX leszámol a szakadékkal, a jövőre érkező konzol ugyanis már az AMD legújabb, Polaris grafikus mikroarchitektúrájára építkezik, lényegesen több végrehajtóegységgel a fedélzeten. Emellett valószínűleg az IBM PowerPC processzormagoknak is búcsút int a Nintendo, helyükre pedig valamilyen x86-os AMD megoldás kerül majd, valószínűleg a PlayStation 4-ben és Xbox One-ban található Jaguar magok személyében.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.