Szerző: Asztalos Olivér

2016. április 26. 11:30

Okoseszközökkel tér vissza a Nokia

Okos eszközök fejlesztésével foglakozó céggel erősít a Nokia. A Withings akvizíciójával elsősorban a konzumer egészségügyi termékek felé nyit a finn vállalat, mely a legújabb stratégia része.

HIRDETÉS

Felvásárolja a különféle okos eszközeiről ismert francia Withingset a Nokia. Utóbbi vállalat stratégiai okokkal magyarázza döntését, amivel a digitális egészségügy konzumer szegmense felé nyitnak a finnek. A 170 millió eurós (191 millió dollár) akvizícióval a Nokia nem csak egy prémium márkához, illetve ahhoz kapcsolódó termékekhez jut, de értékes hardveres és szoftveres fejlesztésekkel is gazdagodik.

A Nokia az elmúlt időben többször is hangot adott új üzleti stratégiájának, melyben a digitális egészségügy is kiemelt szerepet játszik, a vállalat ezt egy nagy és fontos területnek látja, ahonnan hosszútávon profitra számít. A termékek és fejlesztések az Internet of Things égisze alá sorakoznak majd be, amit legutóbb az 5G és a felhő mellett említett a Nokia, a finn vállalat a következő időben erre a három területre helyezi a fókuszt.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Míg utóbbi kettő elsősorban a vállalati szegmenst célozza, addig az IoT termékek egy számottevő része a konzumer piacra érkezik, a Nokia Technologies divíziótól. A finn vállalat egyik, nem titkolt hosszútávú célja, hogy az elektronikai termékek piacán helyreállítsa a márka elmúlt években igencsak megkopott renoméját, aminek egyik lépcsője a Withings felvásárlása.

A 2008-ban alapított francia cég fennállása óta számos termékkel jelentkezett, melyek szinte mindegyike kapcsolódik valamilyen módon az egészséghez. Az okos mérleg(ek) és vérnyomásmérő mellett, órák és fitnesz karperecek is a kínálat részét képzik. A termékekkel jellemzően a felsőbb, prémium szegmenst célozta a Withings, ennek megfelelő (magas) árazással.

A francia cég legutóbb három évvel ezelőtt, 2013 júliusában kapott 30 millió dolláros tőkeinjekciót a Bpifrance, Idinvest Partners, 360 CapitalPartners, és Ventech négyestől. Utóbbi már nem először fektetett be a Withings-be, a Ventech 2010-ben elsőként szállt be a fejlesztések finanszírozásába, az akkori 3,8 millió dollár az első két termék K+F költségeit fedezte. A Nokia 170 milliós eurós ajánlata alacsonynak hangzik, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a Withings az elmúlt időben nem produkálta az elvárt számokat, és valószínűleg a készpénztartalék elégetése után az exitnek ezt a formáját választották a befektetők.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 05:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.