Szerző: Hlács Ferenc

2016. április 19. 14:41:00

Közeleg az idei első HWSW free! meetup

Május 3-án indítjuk a tavaszi meetup-szezont, az előadások fókuszában ezúttal az IT-biztonság lesz. A helyszín a jól ismert AnKERT, a prezentációk után pedig ezúttal sem marad el a sörözés.

Kezdődik az idei meetup szezon, a 2016-os HWSW free! sorozat május 3-án rajtol, az elmúlt két évben megszokott helyszínen, a jól bevált AnKERT-ben, ahol a hazai IT-szakma legjobbjainak előadásait hallgathatják az érdeklődők. A fő téma ezúttal a biztonság lesz, az előadásokat követően pedig mindenkit várunk egy kötetlen beszélgetésre, egy-két korsó sör társaságában.

Az estét Dr. Leitold Ferenc, a Veszprog Kft. ügyvezetője nyitja, aki a védelmi rendszerek vizsgálatánál felmerülő problémákról beszél majd. Az előadás arra keresi a választ, hogy a különböző védelmi megoldások tesztelése az elmúlt időben hogyan vált egyre nehezebbé, illetve hogyan próbálják a tesztelők a gyártókat megakadályozni abban, hogy befolyásolják a teszteket. Mindezek mellett szó lesz még a hagyományos és új generációs védelmek fő különbségeiről, valamint arról is, mi alapján érdemes kiválasztani a a megfelelő védelmi megoldásokat.

Python és Appmenedzsment rendezvényekkel indítjuk a szezont (x) Február 26-27-én indul a HWSW free! ingyenes meetupsorozat, márciusban pedig 30 órás online képzéseket indítunk!

Ezt követően az automata eszközök korlátairól hallhatunk, néhány olyan eset példáján, amelyeknél az automata tudása már kevésnek bizonyult, egy gyakorlott szakember viszont egészen a domain adminisztrátori hozzáférési jutott - Spala Ferenc, a Deloitte szenior menedzserének tolmácsolásában. Őt fél héttől Zsíros Péter hálózatbiztonsági szakértő követi a NetAcademiától, tőle az IDS/IPS rendszerekről hallhatunk, illetve arról, mennyire megbízhatók a hasonló megoldások és hogyan javítható azok hatásfoka. Az előadásokat Balázs Zoltán zárja az MRG Effitas színeiben, aki az utóbbi évek legveszélyesebb online fenyegetéséről, a ransomware-ekről mesél majd.

Az esemény, ahogy az lenni szokott az előadások után is folytatódik, a kötetlen sörözés-röfögés előtt azonban még érdemes a színpad közelében maradni, ugyanis mindjárt három jegyet is kisorsolunk a résztvevők között Magyarország legnagyobb IT Security konferenciájára, a május 12-i Ethical Hackingre. Akik tavaly részt vettek meetupjainkon, azoknak ismerős lesz a menetrend: 17:00-tól kapunyitás, az egyenként negyedórás előadások pedig 18:00-kor, egy rövid megnyitó után kezdődnek. A meetupot tehát május 3-án kedden rendezzük, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, erre az esemény weboldalán van lehetőség.

a címlapról