:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. április 19. 14:41

Közeleg az idei első HWSW free! meetup

Május 3-án indítjuk a tavaszi meetup-szezont, az előadások fókuszában ezúttal az IT-biztonság lesz. A helyszín a jól ismert AnKERT, a prezentációk után pedig ezúttal sem marad el a sörözés.

Kezdődik az idei meetup szezon, a 2016-os HWSW free! sorozat május 3-án rajtol, az elmúlt két évben megszokott helyszínen, a jól bevált AnKERT-ben, ahol a hazai IT-szakma legjobbjainak előadásait hallgathatják az érdeklődők. A fő téma ezúttal a biztonság lesz, az előadásokat követően pedig mindenkit várunk egy kötetlen beszélgetésre, egy-két korsó sör társaságában.

Az estét Dr. Leitold Ferenc, a Veszprog Kft. ügyvezetője nyitja, aki a védelmi rendszerek vizsgálatánál felmerülő problémákról beszél majd. Az előadás arra keresi a választ, hogy a különböző védelmi megoldások tesztelése az elmúlt időben hogyan vált egyre nehezebbé, illetve hogyan próbálják a tesztelők a gyártókat megakadályozni abban, hogy befolyásolják a teszteket. Mindezek mellett szó lesz még a hagyományos és új generációs védelmek fő különbségeiről, valamint arról is, mi alapján érdemes kiválasztani a a megfelelő védelmi megoldásokat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ezt követően az automata eszközök korlátairól hallhatunk, néhány olyan eset példáján, amelyeknél az automata tudása már kevésnek bizonyult, egy gyakorlott szakember viszont egészen a domain adminisztrátori hozzáférési jutott - Spala Ferenc, a Deloitte szenior menedzserének tolmácsolásában. Őt fél héttől Zsíros Péter hálózatbiztonsági szakértő követi a NetAcademiától, tőle az IDS/IPS rendszerekről hallhatunk, illetve arról, mennyire megbízhatók a hasonló megoldások és hogyan javítható azok hatásfoka. Az előadásokat Balázs Zoltán zárja az MRG Effitas színeiben, aki az utóbbi évek legveszélyesebb online fenyegetéséről, a ransomware-ekről mesél majd.

Az esemény, ahogy az lenni szokott az előadások után is folytatódik, a kötetlen sörözés-röfögés előtt azonban még érdemes a színpad közelében maradni, ugyanis mindjárt három jegyet is kisorsolunk a résztvevők között Magyarország legnagyobb IT Security konferenciájára, a május 12-i Ethical Hackingre. Akik tavaly részt vettek meetupjainkon, azoknak ismerős lesz a menetrend: 17:00-tól kapunyitás, az egyenként negyedórás előadások pedig 18:00-kor, egy rövid megnyitó után kezdődnek. A meetupot tehát május 3-án kedden rendezzük, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, erre az esemény weboldalán van lehetőség.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.