:

Szerző: Asztalos Olivér

2016. április 13. 16:43

Sportos titkárnő bújt a Google Calendarba

A Google mostantól a képességfejlesztő programok kézben tartásában is segít, a keresőóriás naptárja már nem hagyja, hogy a testi vagy szellemi fejlődéssel kapcsolatos tevékenységek a feledés homályában vesszenek.

Új funkcióval bővíti az éppen 10 éves Google Calendar repertoárját a keresőóriás. A naptár mostantól nem csak beilleszti, de szükség szerint akár át is szervezi a különféle (sport)tevékenységekkel kapcsolatos bejegyzéseket, hogy azoknak biztosan jusson hely a napi rutinban, a kitűzött testmozgással, vagy épp agytornával kapcsolatos események még véletlenül se suvadjanak el.

A most bemutatott Goals funkcióval különféle, elsősorban sportolással, de akár más képességfejlesztéssel kapcsolatos célokat adhatunk naptárunkhoz egyszerűen, a bejegyzés pontos időpontját (vagy időpontjait) a Google naptárja találja ki, nekünk elég pár nagyon alapvető adatot megadni, a rendszer a többi bejegyzés alapul véve kvázi megtippeli a számunkra ideális időpontot.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Amennyiben váratlanul, bármilyen okból változna a munkával, vagy egyéb kötelező elfoglaltsággal kapcsolatos programunk, úgy a Calendar gondoskodik arról, hogy a korábban beállított célokat később teljesítsük. A rendszer későbbre ütemezi a futással, jógával, vagy bármilyen más, testmozgással, tanulással kapcsolatos tevékenységeinket, mintegy motiválva a felhasználót a képességfejlesztés folyamatosságának megtartásában.

Az új funkció használatához mindössze elég kiválasztani a tevékenység típusát, majd a Google Calendar néhány kérdést tesz fel. Meg kell adnunk, hogy milyen rendszerességgel, illetve milyen hosszan szeretnénk végezni az adott tevékenységet, végül pedig ki kell választanunk a preferált napszakot, amennyiben van ilyen. A többit már a rendszer elvégzi, de természetesen az automatikusan generált időpontok manuálisan felülbírálhatóak, módosíthatóak, az "elhalasztás" gombbal pedig egy későbbi időpontra kerülnek át az érintett bejegyzések.

01:23
 

Goals in Google Calendar

Még több videó

A Google immár egy évtizede piacon lévő naptár szolgáltatása az ígéret szerint újabb funkciókkal gyarapodik a közeljövőben, melyek segítségével tovább optimalizálható a napi beosztás. A Goals funkció a következő frissítéssel mind Androidon, mind pedig iOS-en megjelenik majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.