Szerző: Asztalos Olivér

2016. április 13. 13:13

Szolgáltatást ad a termékek mellé a Micron

Komolyabb támogatással tenné vonzóbbá vállalati SSD-it a Micron, a partnerekkel együttműködve optimalizálná a meghajtóit tartalmazó rendszereket a vállalat.

Változtat üzleti stratégiáján a Micron, a vállalat mostantól komolyabb szoftveres támogatást is kínál hardverei, azokon belül is elsősorban különféle flash-alapú tárolói mellé. A Micron törekvéseivel megpróbál többet kihozni hardvereiből, az adott környezethez igazítva termékeit, szorosan együttműködve az OEM-ekkel, a szoftverek beszállítóival, illetve a vállalati végfelhasználókkal.

A munkálatok a Micron új austini központjában, a Storage Solutions Centerben zajlanak, ahol teljes rendszerszintű optimalizáció mellett különféle alkalmi igények kielégítését is elvégzik majd. Emellett a Micron Accelerated Solutions referenciaarchitektúrán, illetve az ahhoz tartozó dokumentáción is dolgoznak a vállalat szakemberei. Ennek első gyümölcse Supermicro alapokon nyugszik, melyhez Micron M510DC SSD-ket és VMware Virtual SAN-t párosítottak. A Micron emellett elárulta, hogy a Ceph és a Nexenta bevonásával további tárolós megoldásokon is munkálkodnak, melyek valamikor az év második felében kerülhetnek piacképes állapotba.

Új SSD-k is érkeztek

Az üzleti stratégiát érintő változtatás mellett új termékeket is bejelentett a Micron. Az új SSD-k a trendeknek megfelelően már PCI Express 3.0 csatolót és NVMe felületet alkalmaznak, a NAND-ok szerepét pedig 16 nanométeres MLC chipekre bízták a tervezők.

forrás: AnandTech

A félmagas PCI Express bővítőkártya (HHHL), vagy 2,5 hüvelykes U.2 csatolós meghajtó formájában is elérhető Micron 9100 kapacitása 800 és 3,2 terabájt között mozog. A PMC-Sierra vezérlős termékek olvasási értéke 2,1 és 3 GB/s, az írási tempó pedig 650 MB/s és 2 GB/s között változik. Mindehhez terhelés mellett kapacitástól függően legfeljebb 16 és 27 watt közötti érték társulhat.

forrás: AnandTech

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Seagate együttműködésével tervezett Micron 7100 ezeknél valamelyest szerényebb értékeket kínál, a kapacitástól függően M.2 vagy U.2 formátumú SSD-kben ugyanis a munkaállomásokhoz, illetve szerényebb vállalati környezethez tervezett Marvell 88SS1093 vezérlő dolgozik. A tárolók olvasási sebessége 2,4 és 2,5 GB/s között alakul, az írási tempó pedig 475 és 900 MB/s között változik. A meghajtók maximális fogyasztása 8,25 vagy 12.5 watt lehet.

Végre jönnek a 3D NAND-ok

A Micron a 3D NAND-okról is beszélt, melyre alapozva hamarosan befuthatnak az első konzumer SSD-k. A vállalat április végére ígéri a 2,5 hüvelykes, SATA csatolós Crucial MX300-at, melyben 3D TLC NAND-ok lesznek, lapkánként 48 gigabájtos kapacitással, mely szokatlan kapacitásokat eredményezhet.

Ezt követően júniusban az OEM meghajtókban is felbukkanhat a 3D NAND, az 1100 és 2100 sorozatos SSD-k M.2 SATA és M.2 PCIe csatolóval érkeznek, előbbi várhatóan a Marvell 88SS1074 vezérlőjére épül, utóbbit pedig a Silicon Motion SM2260 fogja meghajtani.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.