Szerző: Hlács Ferenc

2016. április 1. 14:00

Chrome OS-es meetingközpont az Acertől

Videokonferenciákhoz szánt, Chrome OS-es all-in-one PC-t jelentett be az Acer. A Chromebase for Meetings a kis tárgyalókra lett optimalizálva, azt a kezdeti időszakban a Google akciókkal próbálja vonzóbbá tenni a partnerek számára.

Újabb eszközre költöztet Chrome OS-t az Acer, a vállalat napokban leleplezett, kimagasló akkus üzemidőt ígérő Chromebookja után most egy kifejezetten videokonferenciákhoz szánt all-in-one gépet is bejelentett, Chromebase for Meetings néven.

A 24 hüvelykes, Full HD IPS panellel szerelt eszköz a gyártó szerint az eddig legnagyobb képernyős Chrome OS-t futtató készülék, a kijelző ráadásul érintésérzékeny. A gépben dolgozó vasról a vállalat nem sokat árult el, miután azonban azt a gyártó - mint a terméknév is mutatja - céleszközként árulja annak lényegében csak a videóhívásokat kell kielégítően kezelnie. Ehhez a legújabb Chromebase egy a kijelző fölött elhelyezett, beépített, HD kamerát és négy mikrofont használ, továbbá két sztereóhangszóró is elfért a gépházban.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nem ez az első eset, hogy a Google és gyártópartnerei a Chrome OS-es eszközöket videokonferencia-platformként hirdetik, a keresőóriás már tavaly előtt, a HP Chromeboxot is elérhetővé tette, egy dedikáltan a virtuális meetingekhez szánt csomagban. Ugyanakkor míg utóbbit tévére kötve, nagyméretű tárgyalótermekbe szánják, a Chromebase for Meetings a kisebb, akár kétfős tárgyalókra lett optimalizálva.

A Google szerint a Chrome OS-es videokonferencia-megoldásokat mára több nagyvállalat is használja, mint a Flipkart vagy a Pinterest, de a platform már Wyoming állam közigazgatásában is otthonra talált. A rendszer meetingekhez természetesen a Google Hangouts csevegőszoftverét használja, amelyben a Google Apps ügyfelek akár 25 fős videochatet is létrehozhatnak.

A Chromebase for Meetings 799 dollárért vásárolható meg, egyelőre csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Írországban és az Egyesült Királyságban, ugyanakkor a következő hetek-hónapok során várhatóan további piacokra is megérkezik. A Google közben egy akcióval is bátorítja az érdeklődő vállalatokat a vásárlásra, ha valaki kettőt rendel az eszközből, darabja 549 dollárért viheti haza. A Google ingyenes támogatást biztosít a készülékekhez.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.