Szerző: Voith Hunor

2016. március 30. 12:20

Frissítette a SANtricityt a NetApp

A tárológyártó szerint az operációs rendszer fejlesztései nagy gyorsulást eredményeznek az analitikai alkalmazásokban, és az üzemeltetést is egyszerűsítik.

HIRDETÉS

Bejelentette az EF teljesesen flash-alapú és az E-sorozatú tárolóinak frissített operációs rendszerét a NetApp. A tárológyártó szerint a SANtricity új fejlesztései elsősorban a harmadik féltől származó, nagy mennyiségű adaton dolgozó analitikai szoftverek gyorsítását és az egyszerűbb üzemeltetést segítik elő.

A NetApp a Hadoop, NoSQL és Splunk alapú adatbázisműveletek támogatására hegyezte ki a friss kiadást, de furcsa módon a teljesíténynövekedést nem házon belüli referenciával, hanem általános célú szerverekkel összevetve próbálja demonstrálni. Mindenesetre a cég Splunkban történő keresések alatt akár kétszeres gyorsulást is ígér a normál tárolókhoz képest és egyetlen optimalizált architektúrát a különböző tárolási rétegek (tiering) kezelésére. A NetApp emellett az Arrow-val is megállapodott, így a nagyvállalati beszállító előre tesztelt NetApp-Splunk csomagokat fog kínálni a jövőben.

A gyártó szerint a NoSQL és Hadoop adatbázisok újraépítése is jócskán gyorsult. Előbbi esetében a cég egyelőre a MongoDB-t és a Couchbase-t validálta, de ezeken felül a Cassandrát, HBase-t és MarkLogicot is támogatja, a Hadoop-kiadások közül pedig a Cloudera, Hortonworks és MapR disztribúciói kerültek a listára. A NetApp kétféle Hadoop-megoldást kínál: az egyikben a tároló és a választott Hadoop-disztribúció van egy csomagban, míg a másikat komplett referenciaplatformként hirdeti a cég, a Cisco UCS szervereivel kiegészítve.

A NetApp szerint a tárolt adatok védelme alig igényel erőforrást, a nyugalmi állapotban lévő adatok titkosítása mindössze 1 százalékot vesz el a maximális teljesítményből, így a titkosítás "büntetés" nélkül, alapértelmezetten használható.

a címlapról

emberhiány

16

Megszűnik a Firefox Send és Notes

2020. szeptember 18. 10:32

A Mozillának a nyári leépítések után nem maradt erőforrása a szolgáltatások fenntartására.