Szerző: Hlács Ferenc

2016. március 25. 11:04

Visszakozik a Microsoft, újra egyesül a Skype

Ismét egyetlen UWP-s Skype alkalmazáson keresztül cseveghetünk és intézhetünk majd videohívásokat. A Microsoft a felhasználói visszajelzésekre hallgatva mégis egyetlen appba tömöríti a népszerű üzenetküldő funkcióit.

Hátramenetbe kapcsol a Microsoft, a vállalat újra egyesíti nemrég feldarabolt Skype alkalmazását. Az üzenetküldő szoftvert a cég tavaly nyáron szabta át, megszüntette annak érintéses vezérlésre kihegyezett, Windows 8-as alkalmazását, Windows 10 alatt pedig két szoftverre hasította az appot, különválasztva a szöveges üzenetküldést és a videohívásokat.

A lépést a felhasználók nem fogadták túl nagy örömmel, a cég így most visszavonulót fújt, és a Skype blogján bejelentette, a következő hetekben a ismét összevonja a fragmentált üzenetküldő platformot - a mobileszközöket célzó, "egy feladathoz egy app" paradigma láthatóan nem aratott sikert. Ennek oka valószínűleg, hogy a Skype-ot a felhasználó bázis jelentős része használja nagy kijelzős eszközökről, legyen az notebook, tablet vagy asztali PC, amelyeknél csak nyűgöt jelent a folyamatos váltogatás, különösen miután az elmúlt jó pár évben megszokták, hogy az üzenetküldő funkcióit egy helyen érik el.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A vállalat hallgatott a felhasználókra, a rövidesen érkező univerzális (UWP) Skype alkalmazásban ismét minden egy helyen lesz, ezzel együtt a szoftver persze több újítást is hoz. A Windows 10-ből megismert dizájnnyelv mellett a cég jobban áttekinthető menürendszert ígér, illetve a különböző megosztási és csoportos csevegési funkciók is bővülnek majd. A későbbi kiadásokban a Microsoft a tervek szerint az egyes chatekhez tartozó értesítések kezelését, a képernyőmegosztást, illetve a csoportos hang- és videohívásokat is lehetővé teszi majd, sőt a Skype-on kívüli felhasználókkal is lehetőség lesz a csevegésre, noha hogy ez pontosan hogy valósul majd meg, a cég egyelőre nem részletezte.

Első körben a PC-kre jut el a frissült Skype, a mobilos felhasználókhoz az UWP app némi késéssel érkezik meg. Az új verzió megjelenésével párhuzamosan a korábbi Windows 10-es alkalmazások is használhatók maradnak, ezeket azonban a későbbiekben a vállalat a beolvasztja a legfrissebb verzióba. A Windows Insider Preview verzióját használóknak már most lehetőségük van kipróbálni a csevegőapp előzetes változatát - utóbbiban persze néhány bugra még értelemszerűen számítani kell.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról