Szerző: Hlács Ferenc

2016. március 25. 11:04

Visszakozik a Microsoft, újra egyesül a Skype

Ismét egyetlen UWP-s Skype alkalmazáson keresztül cseveghetünk és intézhetünk majd videohívásokat. A Microsoft a felhasználói visszajelzésekre hallgatva mégis egyetlen appba tömöríti a népszerű üzenetküldő funkcióit.

HIRDETÉS

Hátramenetbe kapcsol a Microsoft, a vállalat újra egyesíti nemrég feldarabolt Skype alkalmazását. Az üzenetküldő szoftvert a cég tavaly nyáron szabta át, megszüntette annak érintéses vezérlésre kihegyezett, Windows 8-as alkalmazását, Windows 10 alatt pedig két szoftverre hasította az appot, különválasztva a szöveges üzenetküldést és a videohívásokat.

A lépést a felhasználók nem fogadták túl nagy örömmel, a cég így most visszavonulót fújt, és a Skype blogján bejelentette, a következő hetekben a ismét összevonja a fragmentált üzenetküldő platformot - a mobileszközöket célzó, "egy feladathoz egy app" paradigma láthatóan nem aratott sikert. Ennek oka valószínűleg, hogy a Skype-ot a felhasználó bázis jelentős része használja nagy kijelzős eszközökről, legyen az notebook, tablet vagy asztali PC, amelyeknél csak nyűgöt jelent a folyamatos váltogatás, különösen miután az elmúlt jó pár évben megszokták, hogy az üzenetküldő funkcióit egy helyen érik el.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A vállalat hallgatott a felhasználókra, a rövidesen érkező univerzális (UWP) Skype alkalmazásban ismét minden egy helyen lesz, ezzel együtt a szoftver persze több újítást is hoz. A Windows 10-ből megismert dizájnnyelv mellett a cég jobban áttekinthető menürendszert ígér, illetve a különböző megosztási és csoportos csevegési funkciók is bővülnek majd. A későbbi kiadásokban a Microsoft a tervek szerint az egyes chatekhez tartozó értesítések kezelését, a képernyőmegosztást, illetve a csoportos hang- és videohívásokat is lehetővé teszi majd, sőt a Skype-on kívüli felhasználókkal is lehetőség lesz a csevegésre, noha hogy ez pontosan hogy valósul majd meg, a cég egyelőre nem részletezte.

Első körben a PC-kre jut el a frissült Skype, a mobilos felhasználókhoz az UWP app némi késéssel érkezik meg. Az új verzió megjelenésével párhuzamosan a korábbi Windows 10-es alkalmazások is használhatók maradnak, ezeket azonban a későbbiekben a vállalat a beolvasztja a legfrissebb verzióba. A Windows Insider Preview verzióját használóknak már most lehetőségük van kipróbálni a csevegőapp előzetes változatát - utóbbiban persze néhány bugra még értelemszerűen számítani kell.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 08:34

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.