Szerző: Hlács Ferenc

2016. március 8. 11:12

Bezárja a Fable-fejlesztő stúdiót a Microsoft

Bezárja a Lionhead Studios és a Press Play Studios játékfejlesztő stúdiókat a Microsoft. A Lionhead megszűnésével a Fable sorozat legújabb epizódjának 2012-ben megkezdett fejlesztése is leáll.

HIRDETÉS

Váratlan hírrel indította a hetet a Microsoft: a vállalat bejelentette, leállítja a Fable Legends, a népszerű Fable játéksorozat legújabb részének fejlesztését, és valószínűleg bezárja a mögötte álló Lionhead Studios fejlesztőcéget - de a dán Press Play Studios csapata is hasonló sorsra jut. A hangsúlyt a keresztplatformos (Xbox és PC) többjátékos módra helyező, FPS, RPG és RTS elemeket keverő Fable Legends fejlesztése 2012-ben kezdődött, azóta az elmúlt két-három évben az érdeklődők több kiállításon is bepillanthattak a játék félkész demóiba - a teljes verzió egészen biztosan nem lát már napvilágot.

A Microsoft nem csak a Fable sorozat mögött álló, 1996-ban alapult Lionhead Studiosnak int búcsút. A cég a tervek szerint a 2010-bne indult dán Press Play Studiost is bezárja, amelynek neve a Max: The Curse of Brotherhood vagy a Project Knoxville kapcsán lehet ismerős. A bejelentésből a bizonyára sok játékost hidegzuhanyként érő döntés részletes indoklása kimaradt, a vállalat amellett, hogy sajnálatának adott hangot a lépés kapcsán, mindössze annyit mondott, a Microsoft Studios igyekszik azokra a játékokra és franchise-okra fókuszálni befektetéseit, illetve fejlesztői erőforrásait, amelyekkel a rajongók leginkább játszanának.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Noha a vállalat blogposztja alapján a redmondi cég szándékai igen határozottnak tűnnek a játékfejlesztő stúdiók bezárása kapcsán, a Lionhead sorsa még függőben van. Ugyan a játék fejlesztését a Microsoft leállította, elképzelhető, hogy a stúdió mégis egyben marad, az ügyben a Lionhead alkalmazottaival még folynak a tárgyalások. Az sem világos, hogy ha a Lionhead túléli, akkor a Microsoft részeként folytatja-e a munkát, illetve hogy milyen projekten dolgoznának a fejlesztők.

Azok, akiket a stúdiók potenciális bezárásából adódó leépítések érintenek, a vállalat szerint számíthatnak a segítségére az elhelyezkedésben, akár házon belül, az Xbox kötelékében akár a játékfejlesztő ipar egy másik területén. A legtöbben valószínűleg a Microsoft Studios zászlaja alatt felsorakozó további játékfejlesztő csapatok valamelyikéhez csatlakoznak majd, mint a 343 Industries vagy a Turn 10. Akik részt vesznek a Fable Legends zárt bétájában, még április 13-ig van lehetőségük a játékra, azt a cég ezután teljesen lekapcsolja.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 08:39

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.