Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Frissült az iOS-es Firefox

Hlács Ferenc, 2016. február 19. 14:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

3D Touch és Peek and Pop támogatással, Spotlightból kereshető megnyitott lapokkal és más újdonságokkal érkezik az iOS-es Firefox 2.0-s verziója. A böngésző legfrissebb változata már letölthető az Apple alkalmazásboltjából.

hirdetés

Bejelentette az iOS-es Firefox 2.0-s verzióját a Mozilla. Az Apple mobilplatformján stabil verzióval tavaly novemberben debütált böngészőt fejlesztői több új képességgel is felszerelték, többek között az iPhone 6s-eken 3D Touch funkciót is kihasználja. A szoftver a korábbiaknak megfelelően ingyenesen letölthető az Apple alkalmazásboltjából.

A Mozilla kapcsolódó weboldala szerint a 2.0-s Firefoxban négy fő újítás kapott helyet. A böngésző jelszókezelője kisebb ráncfelvarráson esett át, a készülékre vagy Firefox-fiókba mentett bejelentkezési adatok az új verzióban kereshetők, szűrhetők és szerkeszthetők is az app erre szolgáló menüpontjából. Szintén fontos újdonság, hogy a megnyitott lapok már az operációs rendszer keresési eredményei (Spotlight) között is megjelennek a főképernyőn. A cég az egyes weboldalakon történő keresésen is csiszolt, az egy adott szövegrészt hosszan lenyomva, illetve a megosztás menübe navigálva is hozzáférhető.

A leglátványosabb fejlesztés talán az említett 3D Touch támogatásának bevezetése. A nyomásérzékeny kijelzővel felszerelt iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékeken az alkalmazás ikonját erősebben megnyomva egy gyorsmenü ugrik fel, amelyből előhívhatjuk a legutóbb elmentett könyvjelzőt, de új lapot vagy privát lapot is nyithatunk. Az új verzióba az iOS-en ismert "Peek and Pop" funkció is megérkezett, utóbbival későbbi olvasásra tehetünk el cikkeket, egyszerűbben másolhatunk webcímeket vagy zárhatunk be fölöslegessé vált lapokat.

Az újdonságok listájából természetesen a kisebb teljesítményjavítások, bugfixek sem maradtak ki. A különböző változtatásokat a Mozilla az app frissítését követő első megnyitáskor megjelenő oldalon taglalja. A cég egyébként nemrég jelentette be, hogy változtat a frissítések ütemezésén, idén már a megszokott hathetes ciklus helyett rugalmasabb, 6-8 hetes intervallumokat vezet be, hogy jobban igazodhasson mind az esetleges időközben felmerülő észrevételekhez, mind pedig globális fejlesztői közösségének igényeihez.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.