Szerző: Vörös Péter

2000. október 2. 09:50

A Toshiba LCD kijelzőt készít e-könyvekhez

A kijelző hivatalos bemutatója holnap lesz tokiói CEATEC kiállításon. A cég a jövő év elején kezdi el a 7,7"-os kijelző értékesítését, amelynek 150 pixel per hüvelykes felbontása állítólag vetekszik a nyomtatott szövegek minőségével. A kijelző támogatja a Microsoft ClearType szöveg-felbontás továbbfejlesztését.

A nagyobb felbontást az alacsony hőmérsékletű poliszilícium szerkezet teszi lehetővé, amelynek révén a tradicionális, amorf szilíciumos kijelzőkénél gyorsabban áramolhatnak az elektronok. Az új kijelző előnye az is, hogy az LCD drivereket közvetlenül a kijelző panelbe lehet beszerelni, nem külső áramkörökbe, így a készülék mérete kisebb lehet, ami igen fontos a felhasználási terület miatt. A kijelző felbontása 640x960 pixel, súlya 150g, a megjeleníthető színek száma 262.144, a kontraszt arány 250:1.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról