:

Szerző: Vörös Péter

2000. október 2. 09:50

A Toshiba LCD kijelzőt készít e-könyvekhez

A kijelző hivatalos bemutatója holnap lesz tokiói CEATEC kiállításon. A cég a jövő év elején kezdi el a 7,7"-os kijelző értékesítését, amelynek 150 pixel per hüvelykes felbontása állítólag vetekszik a nyomtatott szövegek minőségével. A kijelző támogatja a Microsoft ClearType szöveg-felbontás továbbfejlesztését.

A nagyobb felbontást az alacsony hőmérsékletű poliszilícium szerkezet teszi lehetővé, amelynek révén a tradicionális, amorf szilíciumos kijelzőkénél gyorsabban áramolhatnak az elektronok. Az új kijelző előnye az is, hogy az LCD drivereket közvetlenül a kijelző panelbe lehet beszerelni, nem külső áramkörökbe, így a készülék mérete kisebb lehet, ami igen fontos a felhasználási terület miatt. A kijelző felbontása 640x960 pixel, súlya 150g, a megjeleníthető színek száma 262.144, a kontraszt arány 250:1.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.