Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

A riválisoknál is elérhetővé teszi a Gmail funkcióit a Google

Hlács Ferenc, 2016. február 18. 12:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Több külső emailszolgáltató fiókjait is használatba vehetik a felhasználók az androidos Gmail appon keresztül, annak fő funkcióival egyetemben. A Gmailify kezdeményezésben a Google ígérete szerint folyamatosan bővül a támogatott szolgáltatók listája.

A maradék okot is elvenné a Google, hogy a felhasználók elhagyják emailszolgáltatásának felületét. A vállalat már tavaly márciusban megnyitotta a Gmail kapuit a konkurens szolgáltatások felhasználói előtt, akik az elmúlt év során már meglévő, nem gmailes, például a Yahoo!-nál vagy az Outlook.comon regisztrált címeikre érkező leveleiket is kezelhették a keresőóriás levelezőjének felületéről. A vállalat most még egy lépéssel tovább megy, és a szolgáltatás funkciópalettájának jelentős részét elérhetővé teszi a külsős címek számára is.

A Gmailify néven futó kezdeményezés csak a cég androidos alkalmazásával érhető el, de igazából szerveroldali megoldás. Az app ugyanis nem az adott szolgáltató email-szerveréhez kapcsolódik közvetlenül nyílt protokollokon keresztül, hanem közbeiktatja a Google-féle szervert. Ez utóbbi gyakorlatilag közbeékelődik az app és az eredeti szolgáltató közé, és nyújtja a Gmailify által ígért funkciókat mint a spamvédelem vagy az automatizált rendszerezés. Az app szempontjából a fiók így szabványos Gmail-fióknak tűnik.

A külső fiókokból áthúzott levelek számára a szerveres feldolgozásnak köszönhetően mindezek mellett már a Gmail speciális keresési operátorai is elérhetők az emailek közötti hatékonyabb kereséshez, valamint értelemszerűen az app értesítéseket is küld a beérkezett levelekről. Az alkalmazásban megadott külső fiókok tartalmaihoz a fentieken túl már a Google Now szolgáltatás is hozzáfér, amely az emailek tartalma alapján különböző releváns információs kártyákat dob fel a felhasználóknak. A Gmaillel összekötött külső fiókok természetesen bármikor leválaszthatók teljesen vagy használhatók továbbra is a keresőóriás szolgáltatásán keresztül, ám a Gmailify által kínált plusz képességek nélkül.

A frissen bejelentett funkció egyelőre csak a Yahoo!-s emailnél, illetve a Microsoft Hotmail és Outlook levelezőinél vethető be, a Google szerint azonban a jövőben több más emailszolgáltatóval is bővítik majd a listát.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.