Szerző: Vörös Péter

2000. október 2. 01:59

A Cisco felére csökkentette részesedését a KPMG Consulting-ban

A Cisco Systems 1 milliárd $-ról (19,9%-ról) 500 millió $-ra (9,9%-ra) csökkentette részesedését a Big Five-hoz tartozó KPMG Consulting-ben, az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (Securities and Exchange Commission - SEC) előírásainak megfelelően, ti. hogy a cég megőrizze ún. "megkövetelt számviteli elbánás" státuszát. Lényegében arról van szó, hogy ha a cég megtartotta volna 19,9%-os részesedését, akkor az SEC a KPMG Consulting-ot a Cisco leányvállalatának tartotta volna és a tanácsadó ill. könyvvizsgáló cég azonossága miatti érdekellentét helyzete állt volna elő.

A Cisco részesedésének csökkentése nem érinti a KPMG Consulting azon tervét, hogy a céget bevezetik a tőzsdére és a két cég közötti viszonyt sem változtatja meg. A mostani lépés eredménye az lesz, hogy a részesedést visszavásárló KPMG Consulting a tőzsdei bevezetéskor több részvényt fog piacra dobni. Az SEC előírásai szerint a tőzsdei bevezetéskor a KPMG LLP-nek 19,9%-ra kell csökkentenie részesedését a KPMG Consulting-ban, öt éven belül pedig az összes részesedést fel kell adni a tanácsadó cégben (az előbb említett érdekellentét miatt).

A két cég szerint azon tervek továbbra is sínen vannak, melyek szerint a KPMG Consulting a következő évben 4.000 Internetes professzionális tanácsadót fog felfogadni, akik Cisco hálózati és telekommunikációs berendezések implementálásával fognak foglalkozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról