Szerző: Koi Tamás

2016. február 10. 09:55

Mobil bankkártya-leolvasót kínál üzleti ügyfeleinek a Vodafone

A magyar piacon mindeddig egyedülálló bankkártyaelfogadási lehetőséget kínál elsősorban kereskedelmi tevékenységet bonyolító üzleti ügyfeleinek a Vodafone Magyarország: a ReadyPas nevű mPOS-megoldáshoz egy okostelefon vagy egy tablet, illetve a cigarettásdoboz méretű leolvasó terminál szükséges.

Hazánkban teljesen egyedi konstrukcióban árult bankkártya-elfogadási szolgáltatást kínál üzleti ügyfeleinek a Vodafone. A ReadyPay nevű mPOS-szolgáltatás banki hátterét az OTP nyújtja, a szolgáltatásra mégis a Vodafone-nál lehet előfizetni, ugyanakkor a használatához nem feltétel az, hogy a vállalkozás vodafone-ügyfél legyen.

A rendszer használatához azonban mindenképpen szükséges egy internetre csatlakoztatott okostelefon vagy tablet, valamint az mPOS terminál, amit a csomagban 4990 forintért biztosít az ügyfeleknek a szolgáltató. A két eszköz Bluetooth-technológián kommunikál egymással, a tranzakció paramétereit (így elsősorban a terhelés összegét) pedig az okostelefonra vagy tabletre telepített alkalmazásban lehet megadni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Ingenico gyártmányú, nagyjából cigarettásdoboz méretű kártyaleolvasó a mágnescsíkos, chipes és érintés nélküli kártyákat egyaránt beolvassa, méretéből fakadóan ugyanakkor nem tartalmazza a nyugták előállításához szükséges hőpapíros nyomtatómodult. A ReadyPay-jel ugyanakkor így is előállíthatók nyugták, melyet a vásárló által megadott e-mail címre továbbít a rendszer.

A ReadyPay tavaly október óta két csomagban érhető el a Vodafone-nál, bruttó 7990 vagy 12990 forintos havidíjért cserébe. A két konstrukció közötti egyetlen különbség, hogy az olcsóbb csomagban csak a kétéves hűségszerződés első hat hónapjában banki jutalék-mentesek a tranzakciók (ezt követően 1,25%-os tranzakciós jutalékkal számol a bank), míg a drágább csomagban 24 hónapon keresztül 0% a jutalék.

Ebből következik, hogy a nagyobb értékű díjcsomag igénybe vétele elsősorban azoknak a kereskedőknek, szolgáltatóknak lehet kifizetődő, akik rendszeresen bonyolítanak nagyobb összegű, akár több százezer forintos tranzakciókat. Nekik lehet rossz hír, hogy a bank a havi 1 millió forintot meghaladó forgalomra minden konstrukcióban felszámol banki jutalékot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról