Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
8 x 3 óra mélyvíz a HWSW mobile! második napján: Kotlin, Android, React Native, UX és analitika, Azure IoT Edge + fintech élesben

Ingyen cseréli törékeny dugvilláit az Apple

Asztalos Olivér, 2016. január 29. 15:53

Eltörhetnek, így pedig akár áramütést is okozhatnak az elmúlt 12 évben gyártott, idehaza is használatos dugvillák. Az Apple az érintett alkatrészekre ingyenes cserét hirdetett.

hirdetés

Hivatalos csereprogramot indított az Apple a 2003 és 2015 között piacra dobott MacBookok, iOS-készülékek (iPadek), illetve Apple világutazó adapterek csatlakozóinak cseréjére. A sajtóközlemény szerint a műanyag csatlakozóadapterek megtörhetnek, ezáltal pedig akár áramütést is okozhatnak. Szerencsére eddig csupán 12 törött adapterről érkezett panasz az Apple-höz, ami bár nem sok, de tekintve a lehetséges veszélyt, a vállalat inkább nem kockáztat, hanem ingyenesen cserél.

A probléma háromféle villatípust érint, melyek Ausztráliában, Új-Zélandon, Koreában, Argentínában, Brazíliában, illetve a kontinentális Európa országaiban, így pedig idehaza is forgalomba kerültek.

Az érintett csatlakozóadapterek beazonosítása pofonegyszerű, amennyiben az dugvilla belső felületén nem egy három betűből álló regionális kód (EUR, KOR, AUS, ARG vagy BRA) olvasható, akkor a dugvilla a kelleténél könnyebben törhet, az Apple ezek helyett pedig új, javított alkatrészt biztosít.

Az adaptereket cseréjét idehaza a hivatalos Apple-szervizek végzik, melyek listája a gyártó weboldalán is megtalálható. A procedúrához szükség van a töltőhöz tartozó készülék sorozatszámára, amit így célszerű előzetesen feljegyezni, vagy a gépet is a csere helyszínére szállítani.

Az Apple-nél nem ritkák a különféle visszahívások, az iPhone 5 esetében az akkumulátor és a bekapcsológomb miatt is hirdetett egy-egy cserét az Apple, a korai szériás iPhone 6 Plus esetében pedig a kamera okozott problémát, mely miatt szintén csereprogramot indított a cég. Ezen felül a töltők sem most okoznak először fejfájást az Apple-nek, 2008-ban iPhone 3G adaptere váltott ki hasonló esetet, 2012-ben pedig az iPhone 3GS, 4, és 4S töltőire is kénytelen volt cserét ajánlani a vállalat. Ugyanakkor nem csak az Apple fut bele ilyen bakikba, múlt héten épp a konkurens Microsoft hívta vissza a Surface Pro gépek töltőkábeleit.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Kotlin alapok Androidhoz, Android refaktorálás, React Native gyorsítósáv, UX és analitika, Azure IoT Edge, fintech élesben: alkalmazásfejlesztés banki aggregátor API-ra, itthon először!