Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

IoT-törekvéseit erősíti új felvásárlásával a Sony

Asztalos Olivér, 2016. január 27. 09:12

Újabb felvásárlással erősít a Sony, a japán cég most az LTE modemeiről ismert Altair Semiconductort kebelezi be. Az akvizícióval a kirakós utolsó darabja is a helyére kerülhet, hamarosan érkezhetnek a Sony IoT eszközei.

Újabb felváráslás a Sony-nál, a japán cég 212 millió dollárt fizet az Altair Semiconductorért. Az izraeli cég elsősorban a különféle IoT eszközökbe fejlesztett LTE modemeiről, illetve az azokhoz szükséges szoftverekről ismert. A lépés hátterében húzódó szándék magától értetődő, a vállalat az IoT piacot is komolyan célba veszi. A cég ezzel olyan konkurensekre tehet majd szert mint az NB-LTE-n dolgozó Intel, Ericsson, és Nokia, vagy NB-CIoT technológiát preferáló Huawei és Vodafone. A tranzakció már február elején lezárulhat, közölte a Sony.

A japán vállalat még decemberben jelentette be, hogy megveszi a a Toshiba képérzékelős üzletágát, mely a hírek szerint szintén szerepet kap a Sony IoT-s törekvéseiben. A cég állítólag egy képérzékelőkre, illetve a helymeghatározó GNSS (Global Navigation Satellite System) technológiájára épített új termékpalettát szeretne piacra dobni, amihez az adatkapcsolatot az Altair chipjei biztosíthatják.

A technológia már bejáratott, különféle modemeivel több millió termékben van jelen az Altair fejlesztése, állítja az izraeli cég. Az Altair megoldásainak az alacsony fogyasztás mellett kvázi sajátossága, hogy a széles körben elterjedt, szabványos LTE technológiára építenek, így az implementáció viszonylag egyszerű. A vállalat jelenleg három felhasználási területet különböztet meg termékeivel. Az kifejezetten az alacsony fogyasztású, költséghatékony IoT eszközökbe szánt, Cat 0-s chipek mellett a Cat 1-es Broadband LTE, valamint Cat 3/4/6 tempóra képes Supercharged LTE chipek is megtalálhatóak az aktuális termékek között. A sajtóközlemény szerint marad a jelenlegi kínálat, sőt a tervek szerint idővel bővítik a termékpalettát.

Az Altair Semiconductort 2005-ben alapította a Texas Instrumentsből kivált két mérnök. Oded Melamed és Yigal Bitran még 1999-ben került az texasi központú céghez, mely felvásárolta Libit Signal Processinget, ahol a két szakember kulcsszerepet töltött be. Az izraeli cégnek kicsivel több mint tíz évre volt szüksége, hogy egy felvásárlás célpontjává váljon, ezzel pedig a tavaly felgyorsult félvezetőipari konszolidáció egyik szereplője legyen.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.