Szerző: Asztalos Olivér

2016. január 26. 12:30

Összevonta a PlayStation-divíziókat a Sony

A hatékonyabb végrehajtás érdekében új cégbe egyesíti PlayStationnel foglalkozó divízióit a Sony. Az így létrejött Sony Interactive Entertainment majd versenyképesebb termékeket és szolgáltatásokat kínálhat.

HIRDETÉS

Külön leányvállalatba szervezte a PlayStationnel kapcsolatos különféle tevékenységeit a Sony. Az így létrejött Sony Interactive Entertainment égisze alatt az 1993-ban alapított, mind ez idáig a hardveres és szoftveres fejlesztéseket végző Sony Computer Entertainment, illetve a PlayStation Network mellett a Now, Music, és Plus szolgáltatást is biztosító Sony Network Entertainment International egyesül április 1-jével. Az új, kombinált vállalat központja Amerikában, a kaliforniai San Mateo városában lesz, melynek munkáját a korábbi tokiói és londoni egység megmaradt része segíti majd.

Az újonnan alapuló vállalat elnöke és vezérigazgatója Andrew House lesz, aki az átszervezéssel megszűnő Sony Computer Entertainmentnél töltött be hasonló pozíciót 2011 óta. A japán vállalatnál 1990 óta dolgozó House még 1995-ben került a Sony konzolos részlegéhez, így már az első PlayStation útját is egyengethette, ekkoriban marketing és kommunikációs támogatást nyújtott a szakember. House mellett több korábbi vezető is új pozíciót kapott.

A régi-új elnök szerint az összevonásokból létrejött, a hardvert, a szoftvert, a tartalmi részeket, illetve az online, hálózati operációt egyesítő új cég fókuszáltabb, így pedig még erősebb lehet. A jövőbeni termékekhez szükséges összes hardveres és szoftveres kutatást és fejlesztést a San Mateo-i központban fogják végezni. A cég reményei szerint ezzel hatékonyabban fejleszthetőek lesznek a következő generációs konzolok, illetve azok kiegészítői, így biztosítottá válik a nemrég két évtizedes fennállását ünneplő PlayStation következő 20 éve.

A legutóbb negyedéves pénzügyi jelentés szerint a Sony egyenesbe jött, az előremenekülő taktika elérte a kívánt célt, a pénzügyi mutatók stabilizálódtak, ugyanakkor az átszervezések még nem értek véget. A japán cég decemberben a Toshiba képérzékelős üzletágának felvásárlásával tovább bővítette sikeres képérzékelő-gyártó üzletágát, mely folyamatnak minden bizonnyal egy újabb lépcsője a Sony Interactive Entertainment megalapítása. A szóban forgó pénzügyi beszámoló szerint a PlayStation által generált forgalom 3 milliárd dollárra (16,5 százalékkal), az üzemi eredmény pedig 200 millióra (9,8 százalékkal) nőtt, miközben a PlayStation 4 eladásai továbbra is felülmúlják a legnagyobb ellenlábas Xbox One-ét.

a címlapról

for the win

0

Windowsra is befutott a Flutter

2020. szeptember 24. 11:59

A Google keresztplatformos fejlesztői keretrendszerével - alfa címke alatt - már windowsos alkalmazások is készíthetők.