Szerző: Gálffy Csaba

2016. január 22. 15:06

Duplázta felhős bevételeit az SAP

Ami az amerikai cégeknek fáj, az európaiak pénzügyeit szépen táplálja. Az erős dollárról van szó természetesen, amely szépen megdobta a német SAP negyedéves eredményét is. De a cég még ezt leszámítva is igen erős periódust zárt.

Hatodával tudta növelni negyedéves bevételeit a német SAP, a szoftverház a negyedik negyedévben 6,3 milliárd eurós forgalomból számolt be, az egy évvel korábbi 5,5 milliárddal szemben. A növekmény egy részét a rendkívül erős dollár adta - a cég dollárban képződött bevételei így euróra számolva most sokkal többet értek. De az egyszeri hatásokat leszámítva is 11 százalékos növekedést tudott bemutatni. Kevésbé jók az üzemi eredmény és az adózás utáni profit számai. Mindkettő zsugorodott (3 illetve 2 százalékkal), 1,7 illetve 1,3 milliárd euróra, ahogy a cég költségei emelkedtek a bázis periódushoz viszonyítva.

A régi tech-cégek között Microsoft mellett az SAP az a cég, amely a felhős átállást nem csak fennakadások nélkül zavarja le, hanem még profitálni is tud belőle. Ezt illusztrálja, hogy az SAP friss felhős szerződései egy év alatt 75 százalékkal nőttek (197 millióról 344 millióra), miközben a szerződött, de még nem teljesített szolgáltatási és felhős vállalások volumene 45 százalékkal, 3,7 milliárd euróra nőtt egy év alatt - ezt a számot érdemes a jövőben is figyelni.

A budapesti SAP támogatóközpont megnyitója

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A "dobozos" szoftverekről a szoftverszolgáltatásra való átállás csak az egyik nagy tranzíció az SAP-nál, a másik a cég szoftverei alatt dolgozó adatbázis-motor frissítése az in-memory rendszerű HANÁ-ra. A negyedéves jelentés szerint egy év alatt sikerült megduplázni a HANA-használó szervezetek számát, immár 2700 kisebb-nagyobb vállalatnál és intézménynél működnek ilyen rendszerek.

A cég előrejelzése is rózsás, ami arra utal, hogy a cég nem lát egyelőre jelentős akadályt a transzformációban. A prognózis szerint a 2016-os üzemi eredmény 6,4-6,7 milliárd euró lehet, ami nagyjából megfelel az elemzői konszenzus 6,7 milliárd eurójának. A vállalat részvényei az elmúlt egy évben 27 százalékkal emelkedtek

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról