Szerző: mz

2000. szeptember 30. 22:28

Erősíti kapcsolatait a BME és a Microsoft

Magyarország gazdasági felzárkózását minden bizonnyal a hazai informatika

Magyarország gazdasági felzárkózását minden bizonnyal a hazai informatika dinamikus fejlesztése szolgálja leghatékonyabban, ehhez pedig jól képzett szakemberekre van szükség - hangoztatta Hercegh Tamás, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Microsoft Magyarország között a napokban létrejött együttműködési megállapodás aláírásakor.
A létrejött egyezmény értelmében a Microsoft a kutatómunka és a csúcstechnológia fejlesztésének elősegítése érdekében 100.000 forinttal jutalmazza a négy legjobb tudományos diákköri dolgozatot készítő hallgatót, az Infomatikai Kar Dékánja által javasolt 2 hallgatót pedig 10 hónapon keresztül 50.000 Ft támogatásban részesíti. A Microsoft ezen felül az egyetem szakmai utánpótlásának erősítéséhez is hozzá kíván járulni azzal, hogy 1-1 millió Ft professzori ösztöndíjjal támogat két fiatal oktatót, vagy kutatót.
A Microsoft és a BME már korábban is szorosan együttműködött az informatikusképzés terén: az elmúlt év során a Villamosmérnöki és Informatikai Karon két tanszék is számítástechnikai laboratóriumot alakított ki, melyhez a Microsoft nemcsak számítógépekkel és szoftverekkel járult hozzá, de lehetővé tette azt is, hogy a hallgatók szabadon hozzájussanak több ezer kötetből álló szakkönyvtárának bármely darabjához.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról