Szerző: Koi Tamás

2016. január 14. 10:35

Gondok vannak a Telekom mobilszolgáltatásával

Részleges kimaradás tapasztalható a Magyar Telekom mobilhálózatán a reggeli óráktól. Az ügyfelek egyelőre meghatározhatatlan részénél sem a mobilnet- sem a telefonszolgáltatás nem működik.

A reggeli óráktól kezdődően részleges kimaradások tapasztalhatók a Magyar Telekom mobilhálózatán, az ügyfelek egy részénél sem a mobilnet-szolgáltatás, sem a hangszolgáltatás nem működik. A szolgáltatótól egyelőre annyit tudtunk meg, hogy a mobilinternet-szolgáltatásban tapasztalható kimaradás nem érint nagyobb tömegeket.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A szolgáltatáskimaradás többek között a HWSW irodájának területén, Budapest belvárosában is tapasztalható, ezen felül több budapesti kerületet és vidéki térségeket is érint. A szolgáltató ügyfelei a Facebookon és a Twitteren próbálnak információhoz jutni, a cég egyelőre egyik felületen sem tett közzé tájékoztatást a kimaradással kapcsolatban.

Elképzelhető ugyanakkor az is, hogy a hibát az adott szektort érintően már korrigálta a cég, ám ügyféloldali beavatkozás is szükséges ahhoz, hogy újra használhatóvá váljanak a szolgáltatások. Ehhez esetlegesen a készülék rádiós egységének a ki- majd bekapcsolása, illetve a telefon újraindítása lehet szükséges.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága csütörtökön 11 órakor az alábbi tájékoztatást tette közzé: "A délelőtti óráktól kezdve ügyfeleink terület-függetlenül mobilinternet szolgáltatási problémákat tapasztalhattak. A hiba egyes esetekben kihatással lehet a beszédforgalomra is. A hiba kivizsgálása folyamatban van, a szolgáltatás helyreállásáig ügyfeleink türelmét kérjük."

A szolgáltató újabb tájékoztatása szerint a hálózati probléma nem sokkal dél után megszűnt: "12.30-ra elhárult a Telekom mobilhálózatában tapasztalt mobilinternet- és egyes esetekben hangszolgáltatást is érintő hiba, azóta az ügyfelek ismét minden szolgáltatást problémamentesen használhatnak. A Telekom ezúton is köszöni ügyfelei türelmét!"

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.