Szerző: Hlács Ferenc

2015. december 10. 09:30

Az Alibaba-rész helyett minden mást választ le a Yahoo

Megfordítja eredeti tervét a Yahoo, és nem Alibaba-tulajdonrészét, hanem minden egyéb tevékenységét szervezi át új vállalat alá, a kedvezőbb adófeltételek miatt. Ha a fordított spinoff lezárul, több potenciális vevő is lecsaphat a cégre.

HIRDETÉS

Hátramenetbe kapcsol a Yahoo, a vállalat elvetette idén januárban bejelentett tervét, mely szerint leválasztaná az Alibaba Groupban birtokolt tulajdonrészét - ehelyett minden mást tevékenységet választ le a cégről. Ahogy a vállalat közleményében fogalmaz, egyfajta "fordított spinoffról" van szó, amelyet a kedvezőbb adófeltételek miatt vesznek igénybe. A Yahoo várakozásai szerint nagyjából egy évre lesz szükség míg a folyamat lezárul.

A folyamat végeredménye mindenesetre ugyanaz lesz: a méretes, 31 milliárd dollár értékű Alibaba tulajdonrész különválik a cég egyéb tevékenységeitől, beleértve a Yahoo zászlaja alatt gyakorlatilag önállóan működő Yahoo Japant is, utóbbiak pedig egy új vállalat ernyője alá kerülnek be. A Yahoo részvényesei a korábbi, hamarosan csak az Alibaba-részt tartalmazó vállalat és az újonnan létrejövő cég részvényeiből is kapnak majd.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Yahoo nagyjából tíz évvel ezelőtt vásárolta be magát az Alibabába, amelyben jelenleg 15 százalékos részesedéssel bír. Ezt az eredeti terv szerint egy Abaco névre hallgató új cégbe helyezte volna át, hogy nagyobb figyelmet fordíthasson a Yahoo fő bevételi forrását jelentő hirdetésekre. A rendkívül értékes üzletrész leválasztása ugyanakkor hatalmas adóvonzatot jelentene, a The New York Times akár 10 milliárd dolláros összegről beszél. Ezért fordított a dolgon a cég, és döntött a fenti tulajdonrésznél egyébként jelentősen kisebb értékű üzletrész leválasztásában.

A Yahoo értékét elemzők 3-8 milliárd dollár közé teszik, a cég továbbá 8,5 milliárdos résszel rendelkezik a fentebb említett Yahoo Japanban, nem csoda tehát, hogy egy ekkora rész leválasztása kevesebb további költséggel jár. Miután az egy évre saccolt fordított spinoff folyamat lezajlik, nem lenne meglepő, ha vevőre találna a Yahoo immár új anyacég alatt dolgozó maradéka. A Bloomberg szerint a Verizon már fontolgatja egy esetleges akvizíció lehetőségét, amely nemrég 4,4 milliárd dollárért az AOL-t is bekebelezte.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 14:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.