Szerző: Hlács Ferenc

2015. december 8. 16:00

Éles a Simple online fizetési rendszere

A Simple Online Fizetési Rendszer veszi át a PayU helyét több mint 2500 kereskedőnél, utóbbi ugyanis jövőre jelentősen csökkenti hazai jelenlétét. Az átállás eddig a terveknek megfelelően halad, az OTP Mobil szerint ahhoz minimális technikai módosítás szükséges.

Saját online fizetési rendszerével fogja betölteni a Simple a Magyarországon a PayU által hagyott űrt. Az internetes fizetési szolgáltató 2016-tal nagy mértékben visszavesz hazai jelenlétéből, így az azt használó kereskedők kénytelenek lesznek új megoldás után nézni. A PayU augusztusban közölte a kereskedőpartnerekkel, hogy év végén részben kivonul az országból, a megkötött szerződéseket pedig jogfolytonos módon az OTP Mobil teljesíti majd a jövőben. A lépés összesen valamivel több mint 2500 webshopot és online szolgáltatót érint.

Miután a távozó fizetési megoldás a Simple-ért is felelős OTP Mobillal kötött korábban együttműködési megállapodást, a Simple Online Fizetési Rendszer veszi majd át annak helyét. Az átállás már októberben megkezdődött, igaz az első hónap folyamán csak tesztjelleggel, már azonban sokaknál élesedett is a szolgáltatás. Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője szerint a váltás az előzetes ütemezésnek megfelelően halad.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A kereskedők dolgát a cég igyekszik minél inkább megkönnyíteni, mivel jogfolytonos megoldásról van szó, az átálláshoz nincs szükség a szerződéses vagy kereskedelmi háttér megváltoztatására, továbbá minimális technikai módosítást igényel. A fizetési rendszer weboldala szerint az újonnan csatlakozóknak is rövid idő alatt használatba vehetik a szolgáltatást. A Simple Online Fizetési Rendszerben a vásárlók MasterCard, Visa és American Express kártyával is fizethetnek, attól függetlenül, hogy az melyik bankkártya-kibocsátóhoz köthető (legalábbis ha a kibocsátó engedélyezi az internetes használatot) a megoldás továbbá forint-, euró és dolláralapú fizetésre is lehetőséget biztosít.

Noha a Simple neve elsősorban a tavaly nyáron startolt mobilfizetési alkalmazásáról lehet ismerős, az app és a frissen bevezetett fizetési rendszer között nem lesz közvetlen átjárás, az új szolgáltatás egy önálló üzletágat képez - így például a hamarosan eltűnő Simple egyenleggel sem lesz lehetőség az online fizetésre a rendszeren keresztül. A Simple egyenleget a cég a tervek szerint jövőre teljesen kivezeti, feltöltésére pedig ősz óta már nincs lehetőség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról