Szerző: Gálffy Csaba

2015. december 3. 09:30

Itt a Visual Studio 2015 első frissítése

Kiadta a Microsoft az aktuális Visual Studio első nagy frissítését, az Update 1 rengeteg ponton nyúl hozzá az IDE-hez. Frissült a TypeScript is.

Elkészült a Visual Studio első nagy frissítése, az Update 1, ez a héten már ingyenesen letölthető a Microsoft oldaláról - jelentette be a cég. Ahogy korábban, a friss Visual Studio kiadását követően is folyamatos a háttérben a fejlesztés, a cég sorozatban kiadott update-ek segítségével tovább bővíti az integrált fejlesztői környezet funkcionalitását és persze hibajavításokat is eszközöl.

A frissítéssel előrelépett a tesztelési alrendszer is, amely immár képes a teszteket párhuzamosan is futtatni, felhasználva a gépben található összes processzormagot. A tesztelés indításakor a motor annyi tesztszálat hoz létre, ahány magot észlel, és mindegyikhez külön konténert is rendel, így ezek egymástól teljesen függetlenül, tiszta környezetben futnak le.

Visual Studio 2015 Update 1 - most alapszintű R támogatással

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Update 1-re van szükség ahhoz is, hogy a Windows 10 legújabb, "November Update" kiadását megcélozhassák a fejlesztők. Ez ugyanis az API szintjét emelte, a Windows 10 SDK verziószáma 1511 lett (összhangban a Windows 10 verziószámával), míg az UWP (Universal Windows Apps) platform már 1.2-nél jár. Az Update 1-gyel készíthetőek már olyan alkalmazások, amelyek ezt célozzák, és ki tudják használni például a továbbfejlesztett .NET Native (AOT compiling), a XAML designer, a Windows Store csomagolás és számos más fejlesztés előnyeit.

A Visual Studio partnerségre lépett az IncrediBuilddel, ennek első gyümölcseit is elhozza az Update 1. A fejlesztők immár használhatják az IncrediBuild megoldását a build folyamat megtervezésére és párhuzamosítására, mindezt ingyen.

A szövegszerkesztő új nyelvek támogatását kapta meg, immár beépített szövegkiemelő és alapszintű IntelliSense segíti a Go, Java, Perl, R, Ruby és Swift nyelven fejlesztőket is. A rendszer pedig további nyelvekkel bővíthető a TextMate kiterjesztéseken keresztül.

A VS2015U1-gyel együtt elérhető a Team Foundation Server Update 1 is.

TypeScript 1.7

A TypeScript töretlen fejlődése is folytatódik, az Update 1-gyel együtt a Microsoft az 1.7-es verziót is bejelentette. A JavaScriptre forduló típusos nyelv most az async/await képességekkel bővült ki, ez az ES6 hasonló megoldását implementálja és (nevének megfelelően) az aszinkron kódfuttatást teszi lehetővé. A megoldás egyelőre korlátozottan használható, csak olyan környezetben működik, ahol az ES6 generátorok támogatása elérhető (ilyen a node.js 4 például). A Microsoft fejlesztői most dolgoznak azon, hogy a generátorfüggvények nélkül is működjön az async/await.

A Microsoft ezen felül két fontosabb újdonságot említ a bejelentésben. Az egyik a polimorf "this" típusosság, amely osztályokban és interfészekben használható arra, hogy egy meglévő típus altípusát jelentse. A másik a modulok kezelését érinti, megadható "es6" kimeneti opció is, ami megkönnyíti a node 4-kompatibilis kód írását. A részletesebb bejelentés példakódokkal itt olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról