Szerző: Gálffy Csaba

2015. november 23. 14:58

iOS képzés, ingyenes nyílt nappal

A prémium okostelefonok piacát évek óta dominálja az Apple, van tehát relevanciája erre a platformra fejleszteni. December 10-én új képzést indítunk, olyan programozóknak, akik most szeretnének megismernedni az iOS rendszerrel.

A 14 alkalmas, 40 órás képzés kimondottan az alapoktól indul, célja egy jó ugródeszkát nyújtani azoknak, akik szeretnének a jövőben iOS-re alkalmazásokat írni. A részvételhez csak programozási alapismeretek szükségesek, mind az Objective-C, mind az iOS megismerését a legelső lépcsőfoktól kezdjük, a képzés során pedig az okostelefonok és tabletek mellett az Apple TV (tvOS) és az Apple Watch (watchOS) programozásába is betekintünk.

A fő tematika az Xcode fejlesztői környezet és az Objective-C megismerésével kezdődik, végigvesszük az app-fejlesztés legfontosabb sarokköveit, a felhasználói felület programozásától a beépített standard könyvtárakig. A tanfolyam kitér a Swift nyelvre is, a 14 alkalomból kettőt szánunk ennek megismerésére - ez elégséges ugródeszkát jelent a későbbiekben.

Az előadóink Lizik Gábor és Komlósi Zoltán gyakorló fejlesztők, a hazai Sanoma MDC csapatát erősítik. Ez a tananyag összetételén is észrevehető, olyan témákat és technológiákat válogattunk be, amelyekkel a mindennapi munkában is rendszeresen találkozik a fejlesztő. A kurzus különösen nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tudásra, a best practice-ektől a kódolási konvenciókig - amelyek céges környezetben legalább olyan fontosak, mint a tulajdonképpeni szakmai tudás. A hagyományoknak megfelelően képzés színesítésére a főoktatók mellé vendégelőadókat is bevonunk, akik bemutatják az iOS-es fejlesztéseket különböző környezetekben.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A képzés az IT Factory-val együttműködésben zajlik, így a tantermi helyek mellett az előadásokat távolról élőben (online) is lehet követni, az eddigi visszajelzések szerint ez messze a legnépszerűbb formája a tanfolyamaink követésének. A felvett videó később természetesen bármikor visszanézhető, gyorsítható-lassítható, megállítható, így ha valaki saját egyéni ütemezése szerint követné a tananyagot, arra is van lehetőség.

A tanfolyam egy ingyenes alkalommal indul december 10-én, regisztráció fejében online követhető ennek anyaga, így hezitálók is eldönthetik, hogy nekik való-e a képzés és annak tematikája. Regisztrálni a képzés oldalán lehet.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról