Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Office-nak is indít Insider programot a Microsoft

Voith Hunor, 2015. november 16. 12:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A cég a Windows Insider sikerén felbuzdulva az Office-t is bevonja a tesztelői programba.

hirdetés

Nyugodtan kijelenthető, hogy a Microsoft egyik legjobb húzása az elmúlt években a Windows Insider nyilvános tesztelői program elindítása volt. Amire a Windows 10 július végén megjelent, az önkéntes tesztelők száma meghaladta az ötmilliót. Ez amellett, hogy korábban sosem látott mennyiségű telemetriai adatot és egyéb visszajelzést biztosított a Microsoftnak az operációs rendszer fejlesztéséhez, reklám szempontjából is előnyös húzás volt.

Nem csoda tehát, hogy a vállalat második legnépszerűbb termékére, az Office programcsomagra is kiterjeszti az Insider programot. A lehetőség a jövőben globálisan elérhető lesz, de egyelőre csak az Egyesült Államokban aktiválja a Microsoft, és kizárólag Office 365 Home, Personal és University előfizetők élhetnek vele – az Enterprise kiadást használó vállalati ügyfelek továbbra is a First Release programon keresztül tesztelhetnek. Ami a tesztelésbe bevont platformokat illeti, az asztali Windows-verziókon felül Windows 10 Mobile-os és Androidos mobilkészülékeken, valamint OS X-es Maceken (ezeken néhány hét vagy hónap múlva) is lehet majd próbálgatni a kiadás előtti Office funkciókat és buildeket.

A windowsos felhasználók ezen az oldalon keresztül regisztrálhatnak az Office Insider programba. A telepítő a már gépen lévő Office 365-öt frissíti az insideres buildre, ha pedig még nincs telepítve a programcsomag, akkor értelemszerűen telepíti azt. Androidon az Office Insider for Android, Windows 10 Mobile-on pedig a már ismert Windows Insider programba kell regisztrálni az előzetes változatok elérhetőségéért. A cég szerint az Office Insiderbe betolt funkciók viszonylag rövid, néhány hetes tesztelés után kerülnek majd ki az éles terjesztési csatornába.

A Microsoft indulásra két új funkciót pakolt az insideres PowerPointba, a Designert és a Morph-ot. Előbbi egy kép alapján javasol különböző dizájnötleteket, utóbbi pedig filmszerű átmenetek készítésére szolgál a diák között. A prezentációkészítő alkalmazás mellett a Word, az Excel és az egyre népszerűbb OneNote jegyzetelő is kap újdonságokat.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.