Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 16. 09:40

Két tárolómegoldását frissítette a Fujitsu

A Fujitsu frissítette népszerű tárolómegoldásait. A két termék esetében a processzorok mellett a kínálat és a tárkapacitás is változott.

A Fujitsu kisebb frissítést hajtott végre az ETERNUS CS800 és CS200c S2 modelleken. A Commvault Simpana szoftverrel operáló, 2U méretű CS200c S2 már öt verzióban érhető el, melyből három a belépőszinten helyezkedik el, 1-től 36 TB-ig terjedő tárkapacitással, míg a két nagyobb (Scale) modell 6 és 132 TB közötti tárhelyet kínál. A termékek mostantól 20-nál több felhős tárolási platformot is támogatnak, melyek beállítása egyszerűsödött is. A rendszer licencelése általánydíjas a kliensek számának korlátozása nélkül, ugyanakkor a termék e nélkül is megvásárolható, amennyiben a vásárló már rendelkezik Commvault szoftverrel. A Foundation elnevezésű alaplicenc mellett az Advanced variáns Windows, Linux/Unix, Oracle, és SAP támogatással érkezik, a snapshot, snapshot replication, tape, és cloud support kiegészítők opcionálisak.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A nagyobb teljesítményű, Veritas NetBackup szoftverrel érkező CS800 S6 24U méretű, tárkapacitása pedig kiépítéstől függően 4 és 352 TB között változhat. Változás, hogy itt a korábbi kiadással szemben már két belépőszintű konfiguráció található, melyből a nagyobbik 120 TB kapacitásig bővíthető, ami ezzel a korábbi Scale 1 modellt váltja. Ez technikailag a belépő modellen alapszik, mely JBOD kötetekkel költséghatékonyan bővíthető, ezzel pedig nem csak az egyes konfigurációk közötti kapacitásbeli rést tölti ki, hanem valamelyest a középkategória árazását is kedvezőbb szintre hozza.

A változtatásokkal a korábbi négytagú kínálat háromfősre szűkült, amiben már csak egy Scale modell található. Utóbbi egy megfelelő RAID konfiguráció esetében akár 352 terabájt tárkapacitással is rendelkezhet, ami a deduplikálás segítségével akár petabyte méretű biztonsági mentéssel is elboldogulhat. A széria a NetBackup Accelerator szoftver segítségével gyorsabb biztonsági mentést kínál, miközben a folyamat során jelentkező hálózati terhelést csökken. Ezzel összességében kevesebb hardveres erőforrás szükséges, ami bizonyos szoftverek (pl. VMware) esetében alacsonyabb licencelési költséget jelent. A Veritas szoftvere továbbá lehetőséget kínál egyetlen fájl, mappa, adatbázis, alkalmazás, vagy éppen egy virtuális gép visszaállítására is.

Az immáron Intel Xeon E5-2000 v3 sorozatú processzorokra épülő ETERNUS CS200c S2 és CS800 S6 Európán túl már a Közel-Keleten, Indiában, illetve Afrikában is elérhető.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.