Szerző: Hlács Ferenc

2015. november 3. 16:07

Az Activision Blizzardnál folytatják a Candy Crush készítői

Lecsapott az Activision Blizzard a Candy Crush-t fejlesztő King Digital Entertainmentre. A népszerű, mobil platformokat célzó játékfejlesztő cég 5,9 milliárd dollárért cserél gazdát, az akvizíció várhatóan tavasszal zárul le.

Felvásárolja a népszerű Candy Crush Saga készítőjét az Activision Blizzard. Az egyik legismertebb mobilos játékot fejlesztő, brit King Digital Entertainment mintegy 5,9 milliárd dollárért kerül vállalat birtokába.

Az Egyesült Királyságban alkotó cég bár még mindig dollár százmilliókban mérhető negyedéves bevételekről számol be, már messze nem teljesít úgy, mint két évvel ezelőtt. A vállalat 2013 harmadik negyedévében ért a csúcsra, ekkor 648 millió dolláros bevételről számolt be - ehhez képest a 2014 júniusában zárult negyedévben már csak 611, egy évvel később pedig 529 millió dollárról beszélt. Az elmúlt két év ugyanezen időszakaiban a profitok is látványosan olvadtak, 165-ről 119 millió dollárra (az egyszeri tételektől megtisztított számok).

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Ez nem meglepő módon a fizető felhasználók elvándorlásának tudható be, azok száma az elmúlt években rohamos csökkenésbe kezdett: míg a vállalatnak fénykorában 13 millió játékos fizetett a különböző játékokon belüli termékekért, mára ez az érték alig 7,6 millióra olvadt, ami pedig alig több mint a cég teljes, 340 milliós felhasználói bázisának 2,2 százaléka. A gyengülés a vállalat részvényein is erősen érződött: a King Digital Entertainment 2014-ben vonult tőzsdére, 22,50 dolláros részvényenkénti ár mellett, ez az érték azonban már az első nap 19 dollár alá zuhant - azóta pedig még tovább ereszkedett, 15 dollárnál állt meg. Ezt tekintetbe véve a cég kifejezetten sikeres felvásárlást hozott össze, ugyanis részvényeként 18 dollárért került az Activision Blizzard birtokába.

A King Digital Entertainment tulajdonosai időben csaptak le a katapult gombjára: a vállalatnak az utóbbi két évben nem sikerült új fejőstehenet fejleszteni, és ahogy azt a Rovio példáján is láthatjuk, az első komoly siker után nem sok az esélye egy második nagy dobásnak. Az Activision Blizzad mindenesetre fűz még reményeket a fejlesztőcsapathoz, az a tervek szerint a többek között a Warcraft játékokról is ismert vállalat kötelékében is folytatja majd az új címek fejlesztését. A várakozások szerint az akvizíció jövő tavasszal zárul majd le.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.