Szerző: Gálffy Csaba

2015. október 20. 14:43

Utolsó meetup idén: mobilfejlesztés minden mennyiségben

Szokás szerint ősszel a fejlesztőknek készítünk programot a meetup-sorozat őszi állomásain. Az idei utolsó alkalom október 27, kedd, a téma pedig a mobilos fejlesztés lesz. Néhány vitaindító előadással kezdünk, majd sörözésbe torkollik az esemény.

HIRDETÉS

Jövő héten már nem fog esni, le is csaptunk a keddre - ekkor tartjuk az idei utolsó HWSW Free! meetupot. A helyszín továbbra is a szokásos AnKERT (1061 Paulay Ede utca 33.), így ezen nem változtattunk, ahogy azon sem, hogy csak a hazai IT-szakma legjobbjait hívjuk el előadónak, olyan fejlesztőket és szakembereket, akikkel mi is szívesen megiszunk egy sört. Természetesen – ahogy korábban is – az előadások után senkit sem fogunk elzavarni, sőt: reméljük, hogy egy (vagy több) korsó sörre és egy kötetlen beszélgetésre minél többen maradnak.

A meetupot most az új iOS témájára húztuk fel, régi barátunk, Kelényi Imre a Skyscannertől érkezik és meséli el, hogy mit kell tudnunk a rendszer legfrissebb kiadásáról. 15 percbe talán még a változások tartalomjegyzéke sem férne el, így arra kértük, szelektáljon fontosság szerint - az eredményt helyben hallgathatjátok meg, utána persze kérdezni is lehet Imrétől egész este.

Az új rendszerrel új kiadást kapott az Apple új nyelve, a Swift is, a változásokat jól jelzi, hogy főverziót is váltott , 2.0-s lett. A folyamatos gyors fejlődés ellenére (vagy épp amiatt) egyelőre nagyon kevesen használják éles projektekben a nyelvet, noha arra már ma is alkalmasabb lenne - legalábbis azok szerint, akik már kipróbálták. Közéjük tartozik a Sanoma MDC két fejlesztője, akik az újdonságok mellett arról is beszélnek, hogy miért lehet érdemes az új nyelvre váltani.

Az egyedül dolgozó fejlesztőnek ugyanúgy fontosak az alkalmazások használati statisztikái, mint a nagy cégeknek, erre kell(ene) épülnie ugyanis szinte minden tevékenységnek, a marketingtől a fejlesztési irányok meghatározásáig. Álmos Balázs arról beszél majd, hogy hogyan lehet ezeket az adatokat felhasználni a termék életciklusa során.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Fónagy Balázs szintén visszatérő vendégünk, most UX kutatással foglalkozik egy hazai fejlesztőcsapatnál, a Supercharge-nál. Balázst arra kértük, beszéljen arról, hogy hogyan álljunk hozzá saját, elvben készen lévő alkalmazásunkhoz, amelynek felhasználói élménye még nem tökéletes. Hogyan térképezzük fel a hibákat és hogyan fogjunk hozzá azok kijavításához?

A házirend a szokásos: kapunyitás délután 5-kor, az előadások pedig 6-kor kezdődnek, de ahogy időd engedi, bármikor csatlakozhatsz. A rendezvény ingyenes, azonban a regisztráció kötelező, ezt a meetup honlapján teheted meg. Kérjük, tiszteld meg a közösséget azzal, hogy csak akkor regisztrálsz, ha biztosan el tudsz jönni! Az AnKERT befogadóképessége limitált, így ha nem jössz el, egy olyan embertől veszed el a lehetőséget, aki valóban ott lenne. Az esemény időpontja mégegyszer: október 27, kedd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 22:40

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.