Szerző: Koi Tamás

2015. október 2. 13:20

Mobilon is tévézhetnek a DIGI-előfizetők

Legnagyobb versenytársait követve a DIGI is elindította saját over the top szolgáltatását, a DIGI Online-t, melyen keresztül a cég tévé- és internetelőfizetői androidos okostelefonjukra vagy tabletjükre streamelhetik 30 tévécsatorna élő műsorkínálatát.

HIRDETÉS

A Magyar Telekom és a UPC Magyarország után a DIGI is előrukkolt saját over the top (OTT) tévészolgáltatásával, melynek köszönhetően mától a szolgáltató televíziós és internetszolgáltatással egyaránt rendelkező előfizetői androidos készülékekre streamelhetik 30 kiválasztott csatorna élő adását. A szolgáltatás mobilneten és WiFi-n keresztül egyaránt működik, a felhasználó pedig maga választhatja ki képminőséget, ezzel egyszersmind az internetes adatforgalmat is kordában tarthatja.

A DIGI Online névre keresztelt, TV Everywhere jellegű OTT-szolgáltatás jelenleg 30 élő tévécsatornát kínál a meglévő tévé- és internetelőfizetőknek (a két feltételnek egyszerre kell teljesülnie) extra havi díj nélkül. A csatornák választékában szerepel a szolgáltató összes saját tulajdonú tévéadója, emellett a kínálat minden műfajt átölel a hírműsoroktól kezdve a sporton át a gyermekeknek szóló csatornákig. Érdekesség, hogy a csatornaválasztékban a legnézettebb kereskedelmi adó, az RTL Klub szerepel ugyan, a DIGI-nek ugyanakkor láthatóan nem sikerült megállapodnia a TV2 Csoporttal, így utóbbi csatornái teljesen kimaradnak az OTT-terjesztésből.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A szolgáltatás igénybe vétele jelenleg kizárólag androidos mobilllal vagy tablettel lehetséges, emellett szükség van egy DIGI Ügyfélkapu fiókra is a használathoz. A mobilos alkalmazásban az ügyfél négy minőségi szint közül választhat, a zavartalan tévézéshez legalább 384 kbps sávszélességű internetkapcsolatot ajánl a szolgáltató. A DIGI Online egyszerre párhuzamosan három eszközzel vehető igénybe.

A DIGI mostani szolgáltatásához hasonló rendszerrel korábban a Magyar Telekom és a UPC is előrukkolt már, előbbi TV GO, utóbbi Horizon Go névre keresztelte a szolgáltatást. Lényeges szempont, hogy a három szolgáltató közül egyedül a Telekom biztosít filmkölcsönzési lehetőséget (VOD) az alkalmazáson keresztül, sem a DIGI-nek, sem a UPC-nek nincs online elérhető tékája. Emellett a TV GO szeptember eleje óta nem kötődik meglévő Telekom-előfizetéshez, tehát bármelyik magyarországi szolgáltató ügyfele előfizethet a szolgáltatásra.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 07:13

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.