Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Mobilon is tévézhetnek a DIGI-előfizetők

Koi Tamás, 2015. október 02. 13:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Legnagyobb versenytársait követve a DIGI is elindította saját over the top szolgáltatását, a DIGI Online-t, melyen keresztül a cég tévé- és internetelőfizetői androidos okostelefonjukra vagy tabletjükre streamelhetik 30 tévécsatorna élő műsorkínálatát.

A Magyar Telekom és a UPC Magyarország után a DIGI is előrukkolt saját over the top (OTT) tévészolgáltatásával, melynek köszönhetően mától a szolgáltató televíziós és internetszolgáltatással egyaránt rendelkező előfizetői androidos készülékekre streamelhetik 30 kiválasztott csatorna élő adását. A szolgáltatás mobilneten és WiFi-n keresztül egyaránt működik, a felhasználó pedig maga választhatja ki képminőséget, ezzel egyszersmind az internetes adatforgalmat is kordában tarthatja.

A DIGI Online névre keresztelt, TV Everywhere jellegű OTT-szolgáltatás jelenleg 30 élő tévécsatornát kínál a meglévő tévé- és internetelőfizetőknek (a két feltételnek egyszerre kell teljesülnie) extra havi díj nélkül. A csatornák választékában szerepel a szolgáltató összes saját tulajdonú tévéadója, emellett a kínálat minden műfajt átölel a hírműsoroktól kezdve a sporton át a gyermekeknek szóló csatornákig. Érdekesség, hogy a csatornaválasztékban a legnézettebb kereskedelmi adó, az RTL Klub szerepel ugyan, a DIGI-nek ugyanakkor láthatóan nem sikerült megállapodnia a TV2 Csoporttal, így utóbbi csatornái teljesen kimaradnak az OTT-terjesztésből.

A szolgáltatás igénybe vétele jelenleg kizárólag androidos mobilllal vagy tablettel lehetséges, emellett szükség van egy DIGI Ügyfélkapu fiókra is a használathoz. A mobilos alkalmazásban az ügyfél négy minőségi szint közül választhat, a zavartalan tévézéshez legalább 384 kbps sávszélességű internetkapcsolatot ajánl a szolgáltató. A DIGI Online egyszerre párhuzamosan három eszközzel vehető igénybe.

A DIGI mostani szolgáltatásához hasonló rendszerrel korábban a Magyar Telekom és a UPC is előrukkolt már, előbbi TV GO, utóbbi Horizon Go névre keresztelte a szolgáltatást. Lényeges szempont, hogy a három szolgáltató közül egyedül a Telekom biztosít filmkölcsönzési lehetőséget (VOD) az alkalmazáson keresztül, sem a DIGI-nek, sem a UPC-nek nincs online elérhető tékája. Emellett a TV GO szeptember eleje óta nem kötődik meglévő Telekom-előfizetéshez, tehát bármelyik magyarországi szolgáltató ügyfele előfizethet a szolgáltatásra.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.