Szerző: Hlács Ferenc

2015. szeptember 30. 14:55

Új hirdetési megoldásokkal támad a Google

Két új hirdetési megoldást jelentett be a Google a New Yorkban zajló idei Advertising Weeken. A vállalat Customer Match termékével a vállalatok email cím alapján targetálhatják ügyfeleiket, a Universal App Campaigns pedig a mobilalkalmazások hirdetőinek lehet vonzó.

Új megoldásokkal veszi célba a hirdetőket - és zárkózik fel a konkuencia repertoárjához - a Google, a keresőóriás a New Yorkban megrendezett Advertising Weeken két új koncepciót is bejelentett. Az egyik ilyen a következő hetekben érkező Customer Match, amely a vállalatok számára lehetővé teszi, hogy az ügyfeleikre vonatkozó email címlistáikat a Google-hoz feltöltve, azt a Gmail, YouTube vagy Keresés szolgáltatásokba aktuálisan bejelentkezett felhasználók listájával vessék össze, majd az ügyfeleket online felületen is célba vegyék hirdetési kampányaikkal.

Az egyes reklámok akkor bukkannak fel, ha a felhasználó valamilyen releváns tartalmat keres, netán kapcsolódó videót néz meg - a hirdetések ráadásul a későbbiekben is követhetik az adott usert, a keresőóriás más szolgáltatásainak felületére is, attól függetlenül, hogy épp milyen eszközről dolgoznak. A hirdetőknek a megoldással mindezek mellett lehetőségük van a feltöltött címlistáról ugyan hiányzó, ugyanakkor hasonló profillal rendelkező - azaz termékei iránt potenciálisan érdeklődő - felhasználókat is felfedezni.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A Google másik fontos bejelentése Universal App Campaigns névre hallgat. Ez a termék már kifejezetten a különböző appok felhasználóit veszi célba, akiket a hirdetők a YouTube-on a Google keresésen, a Google Play áruházon, illetve a teljes, a cég szerint jelenleg több mint kétmillió weboldalt és 650 ezer alkalmazást lefedő Google Display Networkön keresztül is elérhetnek. A megoldás a felhasználók keresései alapján ajánlja fel nekik az egyes appokat. A hirdetőnek az egy telepítésre eső kitűzött költséget kell megadnia, a Google rendszere ezután elvégzi a többit, a Google Play felületéről automatikusan behúzva az adott alkalmazáshoz tartozó képeket, videókat és leírást, majd azokat különböző módon végigpróbálgatva a cég hálózatain, végül a leghatékonyabb kombinációt használja.

A Google újításai kétségtelenül jó hírt jelentenek a hirdetők számára - ugyanakkor nem most találkozhatunk először a megoldások mögött lévő koncepcióval, a Facebook már jó ideje hasonló módszerekkel dolgozik. A közösségi oldal már 2012 óta lehetőséget kínál az email cím, sőt telefonszám alapú targetálásra, de az alkalmazások hirdetése terén sem tétlenkedett. A vállalat ráadásul most maga is új babérokra tör, miután a napokban bejelentette, a Nielsennel együttműködve egy új mértéket vezet be a területen TRP (Total Rating Point) néven, amellyel mérhető lesz, hogy a hagyományos tévés reklámkampányok mellett hogyan teljesítenek a Facebook videós reklámjai - a hirdetők így hatékonyabban összehangolhatják a különböző platformokon futó kampányokat.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 12:30

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.