Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 28. 00:26

Novell: Red Hat ügylet - és új termékek

Az utóbb időben komoly gondokkal küszködő Novell valamint a Red Hat tegnap bejelentette, hogy a Linux-os cég a Novell NDS eDirectory ill. DirXML szoftvereit használja a Red Hat Network-höz. A Red Hat Network egy biztonságos Internetes szolgáltatás a Red Hat Linux rendszerek hálózatainak kezeléséhez. A két cég a bejelentést az e heti Atlanta-i NetWorld and Interop kiállításon tette.

A Novell azon vállalati szoftver gyártók egyike (ld. még Oracle és IBM), amelyek elhatározták, hogy mind erősebben támogatják a Linux-ot. A Novell olyan tanácsadó cégekkel és rendszerintegrátorokkal működik együtt az eDirectory implementálásával kapcsolatban, mint a Computer Sciences, a Deloittte & Touche, a MarchFirst és a Perot Systems. A Novell eDirectory NetWare, Microsoft Windows NT ill. Windows 2000, Sun Microsystems Solaris ill. Unix operációs rendszereken fog futni.

A Red Hat ezenkívül a Novell DirXML-et is használni fogja - ezt a Novell szintén tegnap jelentette be hivatalosan. Ezen XML alapú alkalmazással egyebek között a különböző rendszereken tárolt adatokról lehet többféle nézetet létrehozni a könyvtár-technológiával összekötött alkalmazásokhoz. a DirXML lehetővé teszi azt is, hogy vállalati információkat automatikusan megosszunk más vállalatokkal ill. partnerekkel.

A Novell bejelentette a Novell Account Management version 2.1-t is, ez korábban NDS Corporate Edition néven futott. Az Account Management központilag kezeli és integrálja a felhasználói account információkat a különböző rendszereken.

Az árak: a Novell eDirectory 2$-ba kerül felhasználónként. Az Account Management ára 26$ per felhasználó. A DirXML ára tartalmazza az eDirectory-t is és ügyfelenkénti igényektől függ. Például egy olyan nagyvállalat DirXML licencdíja, amely PeopleSoft, Oracle, NDS és Notes rendszereket szeretne összekötni és több, mint 10 ezer felhasználót támogatásáról van szó - nos mindez úgy 350.000$ körül kezdődik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról