Szerző: Gálffy Csaba

2015. szeptember 25. 12:22

Letiltotta az iOS egyik funkcióját az Apple

Ideiglenesen lekapcsolja az iOS 9 egyik legfontosabb újdonságát az Apple - jelentette be a cég tömör közleményében. Az App Thinning részeként elérhető App Slicing funkció csak később élesedik újra.

Az évek során az iOS-es eszközök tárháza igen sokszínűvé vált. Hardveres képességeket tekintve a még támogatott modellek között van 32 bites és 64 bites processzorral szerelt, a Metal grafikus API-t támogató és anélküli iPhone/iPad is, illetve a kijelzőméretek és -felbontások száma is megsokszorozódott mára. Ahhoz, hogy egyetlen alkalmazás támogassa az összes hardvert, a letöltött csomagnak tartalmaznia kellett a 32 és 64 bites binárist, a Metal és OpenGL grafikus motort, illetve a felületi elemek, képek teljes tárházát.

Az App Slicing (végre) lehetővé teszi, hogy az App Store a csomagból csak azt töltse le, amire az adott eszköznek szüksége van, így a kijelzőhöz szükséges képeket, a processzorhoz passzoló binárist, stb. Az ilyen hardverspecifikus csomagokat app variáns néven emlegeti az Apple.

Ezt a megközelítést a lánc minden eleme támogatja, tehát a friss Xcode, az iTunes Connect, az App Store és persze az iOS 9 is részt vesz az implementációban. A lánc eleme az Apple iCloud is, ahol a rendszer az alkalmazásokról készített biztonsági mentéseket tárolja. Ez pedig az iCloud rendkívül rossz megítélését visszaigazolva nem funkcionál megfelelően, a variánsok támogatása ugyanis nem működik, az iOS 9-ből készült biztonsági mentések csak ugyanarra az eszköztípusra állíthatóak vissza (így például egy iPhone 5 - iPhone 6S költözés megbotlik).

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A hiba áthidalására az App Slicinget az Apple egyelőre letiltotta és az App Store visszaállt az univerzális alkalmazások disztribúciójára, vagyis újra a nagyobb csomagokat töltik le a készülékek. A cég bejelentése szerint ez csak egy ideiglenes állapot, ahogy az iCloud-bug javítása elkészül, újra élesedik válik a várva-várt funkció. A közlés szerint a fejlesztőknek nincs tennivalójuk, mind az univerzális csomagok terjesztését, mind az App Slicing újraaktiválását az Apple backendje végzi majd el.

Valószínűleg a funkció visszavonásának tudható be, hogy az iOS 9-et futtató készülékek az elmúlt napokban újrafrissítették a legtöbb telepített appot, a fórumokon tucatnyi újratöltött frissítésről számolnak be a felhasználók. Ennek oka az lehet, hogy a korábban letöltött "vékony" appok helyett most újra a "vastag" alkalmazásokat szedi le az App Store. Persze ahogy az App Thinning végül újra élesedik, várhatóan újra az összes alkalmazást frissíteni fogja a rendszer, ezúttal a tárhely felszabadítása céljából.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.