Szerző: Hlács Ferenc

2015. szeptember 24. 11:06

A Pebble is kerek kijelzőre vált

A Pebble is bemutatta saját, kerek kijelzős okosóráját. A színes e-papír kijelzővel szerelt, feltűnően vékony és könnyű óra Pebble Time Round névre hallat és bár követi a manapság népszerű dizájntrendeket, az elődöket népszerűvé tevő masszív akkus üzemidőt már nem hozza.

Az elmúlt hetekben az okosórák terén minden az új Android Weart (netán Tizent) futtató eszközökről, illetve az Apple Watch-ról szólt, most azonban a piac egyik korai úttörője is hallatott magáról. A közösségi finanszírozásból született Pebble jelentette be legújabb okosóráját, amely a Pebble Time Round nevet kapta. Az elnevezésből már sejthető, hogy kerek kijelzős eszközről van szó, a gyártó gondozásában először.

A frissen bejelentett készülék, ahogy azt a vállalat nem késik hangsúlyozni, a rivális okosóráknál, illetve a korábbi Pebble-generációknál is jóval karcsúbb, 7,5 milliméter vékony, továbbá 28 grammjával kifejezetten könnyű is - a cég szerint a legkönnyebb a piacon. A kütyü átmérője 38,5 milliméter, az óra továbbá a női vásárlóknak szánt 14 milliméteres, illetve a férfiakat célzó szélesebb, 20 milliméteres szíjjal is megvásárolható, fekete, ezüst és arany színben. A készülék mérete senkit ne tévesszen meg, a kijelző sajnos nem tölti ki a teljes számlapot, amellett vaskos káva található. A panel egyébként akárcsak az idén februárban debütált Pebble Time esetében, színes e-papír, nem az első generációból megismert, sokszor tévesen E Inkként emlegetett transzflektív LCD.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Sajnos a vékony kialakításnak hátránya is van, mégpedig a hely szűkében kisebbre vett akkumulátor. A vállalat közleményében "többnapos" üzemidőről beszél az új óra kapcsán, a Forbes értesülései szerint azonban ez mindössze két nap, ami nem sokkal több tehát egy átlagos okosóra teljesítményénél, és jelentősen kevesebb, mint a Pebble Time 7 napos vagy a Steel variáns 10 napos üzemideje. Az akkus teljesítmény a Pebble készülékeinek szinte legkomolyabb erőssége volt, kétséges tehát, hogy néhány milliméter lefaragásáért érdemes volt-e ilyen drasztikusan visszavenni belőle. Az óra mentségére legyen mondva ugyanakkor, hogy mindössze tizenöt perc töltéssel egy teljes napig használható.

A Pebble Time Round csak cseppálló, a búváredzés előtt tehát érdemes levenni, kézmosáskor vagy esőben ugyanakkor maradhat a csuklón. A készüléket a gyártó ezúttal nem egy látványosan beharangozott Kickstarter projekt keretében teszi elérhetővé, hanem a hagyományos csatornákon keresztül. Az eszköz novembertől nettó 249 dollárért lesz kapható Kanadában és az Egyesült Államokban, nem sokkal később pedig az Egyesült Királysában is megjelenik majd. Európa többi részének jövő év elejéig kell várnia.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról