Szerző: Gálffy Csaba

2015. szeptember 10. 11:46

Újabb masszív átszervezés az AMD-nél

Akár a grafikus részleg értékesítését is előkészítheti, hogy leválasztja a processzoros részlegről a grafikus fejlesztéseket az AMD. Nagy nehézségek árán véghezvitt integrációt fordít vissza a vállalat, meglepődött az iparág.

A processzoros és grafikus divízió összeolvasztása volt az ATI-AMD felvásárlás legfontosabb fegyverténye - legalábbis ami a szervezeti felépítést érinti. Ez a teljes összevonás garantálta ugyanis, hogy a CPU-s és a GPU-s fejlesztésen nem egymástól függetlenül, hanem kéz-a-kézben, szinkronban haladnak, közös, egységes vízió mentén.

Emiatt hatalmas meglepetés, hogy a vérrel-verítékkel (sőt: ostorral és korbáccsal) végrehajtott összeolvasztást az AMD azonnal hatállyal visszafordította és leválasztotta a grafikus részleget a processzoros divízióról. Az átszervezés eredményeként a grafikus fejlesztések feje egységesen az ATI- és AMD-veterán Raja Koduri lesz, aki évtizedes tapasztalattal rendelkezik a GPU-k terén.

Hogy pontosan mit is jelent az átszervezés (és mi is lehetett ennek az oka) azt az AnandTech foglalja össze. A közelmúltban ugyanis a grafikus fejlesztések bizony erősen szétaprózódtak, a beolvasztás nyomán grafikával foglakozó csapatok dolgoztak az AMD különböző részlegeiben, feladataikat pedig e részlegek célkitűzései határozták meg. Volt például grafikával foglalkozó csoport, amely a marketingnek vagy a gyártói kapcsolatokkal foglalkozó vezérnek volt alárendelve, érthető módon egész más prioritási listával dolgoztak ezek a fejlesztők.

Az átszervezés annak beismerése, hogy a 9 éves szervezeti fúzió ebben a formájában megbukott, az AMD-nek igenis szüksége van egy dedikált, koherens, egységes vízió alá rendelt grafikus divízióra. Ennek új neve Radeon Technologies Group lesz és az AMD minden grafikus fejlesztését összefogja majd, az integrált GPU-któl a diszkrét kártyákig, a meghajtók fejlesztésétől a marketingig. Az új szervezeti diagramban tehát önálló egység marad a processzoros üzletág, emellé emelkedik fel a grafikus divízió, és továbbra is külön egység az EESC (nagyvállalati, beágyazott, és fél-egyedi megoldások) divízió.

Az újjászervezést valószínűleg több tényező együttesen váltotta ki. A Radeonok piaci részesedése történelmi mélypontra zuhant az Nvidia ellenében a grafikus kártyák piacán. A probléma: az átszervezés által biztosított előnyök csak egy-két-három év múlva válnak ütősebb termékekké, ami lehet, hogy már túl későn érkezik. Másik oldalon az "APU-k", vagyis a CPU-t és GPU-t is tartalmazó lapkák a jövőben két különálló divízió munkáját összegzik, ami nem ideális a termékfejlesztési folyamatokat tekintve, de a vállalat szerint még így is hatékonyabb lesz a munka, mint most.

Raja Koduri, a grafikus részleg új vezetője.

A változásokkal kirúgások sora is érkezik, távozik a cégtől például Matt Skynner, a grafikus megoldásokért felelős korábbi igazgató, és változik a hierarchiában az alá-fölé rendeltségi viszony is a legtöbb helyen.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A hivatalos (és nem hivatalos) kommunikáció ugyan nem említi, de a döntés adott esetben megágyazhat a grafikus részleg leválasztásának vagy értékesítésének is. Az új szervezeti forma nagyobb rugalmasságot ad a cég vezetésének ebben a tekintetben, a különálló részlegbe rendezett grafikus fejlesztés vész esetén egyben értékesíthető lehet. Persze ennek igen komoly következményei lennének az AMD egészére nézve, de ha a cég fennmaradása a tét, az opció legalábbis adott.

A Firefox is meglépte

Érdekes párhuzam található a Mozillla és az AMD között az átszervezés kapcsán. A Firefoxot is fejlesztő Mozilla szintén nemrég döntött úgy, hogy miután évek alatt fokozatosan lebontotta a monolitikus minőség-ellenőrzési (quality assurance) csapatot, nemrég újra egységes szervezetbe tömörítette az ezzel foglalkozó munkatársakat. Míg korábban kimondott cél volt a QA-val foglalkozó munkatársakat a fejlesztők mellé beágyazni, az új paradigma újra létrehozza a független minőségbiztosítási divíziót. A lépéstől a vállalat azt várja, hogy a minőségbiztosítás újra visszanyeri kohéziós erejét és fókuszát, a Mozillán belül pedig meg tudja fogalmazni létezésének értelmét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról