Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Moduláris PC-vel és gamer tablettel támad az Acer

Hlács Ferenc, 2015. szeptember 04. 11:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Két, játékosoknak szánt mobileszközzel is bővítette Predator szériáját az Acer. A vállalat IFA kiállításon egy a dedikált kontrollerek rezgő visszajelzését ígérő gamer okostelefont és tabletet is felvonultatott, illetve egy moduláris, kompakt PC-t is leleplezett, Revo Build néven.

Komoly figyelmet fordít a játékosokra az Acer, a gyártó idén az IFA-n egy táblgéppel és egy okostelefonnal is igyekezett a gamerek kedvében járni. A vállalat unortodox ötletei nem merültek ki a két eszköz szokatlan formatervében, az egy kompakt, moduláris, Lego-szerűen összeállítható PC-t is bemutatott.

Az Acer Predator 8 névre hallgató táblagépe az idei Computexen már rövid időre feltűnt, a cég pedig láthatóan úgy döntött, azt még az ünnepek előtt széles körben elérhetővé teszi azt. A nyolchüvelykes eszközre egy 1920x1200 pixeles (283 PPI) IPS panel került, motorházteteje alatt pedig egy négymagos, 2,4 gigahertzes maximális órajelű Intel Atom x7-Z8700 dolgozik. A készülékbe 2 gigabájt RAM és 64 gigabájt, microSD kártya segítségével akár további 128 gigabájttal bővíthető tárhely jutott. A tablet hátoldalán egy 5 megapixeles, előlapján pedig egy 2 megapixeles kamera található.

Az Android 5.1-es készülék érdekessége, hogy négy előlapi hangszóró található rajta, illetve a TacSense névre hallgató funkcióval a gyártó szerint sokkal pontosabb rezgő visszajelzést ad játék közben, mint a hagyományos tabletek, hasonlóan a dedikált kontrollerekhez. A merész külsejű eszköz a cég tervei szerint Európában már októberben elérhető lesz, 349 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Predator 6, a kisebb ragadozó

A gyártó nem érte be csupán a játékosoknak szánt tablettel, a napokban Berlinben tovább gyarapította a Predator famíliát, a Predator 6, gamer-okostelefonnal. Az eszközről az Acer egyelőre nem árult el minden részletet, az azonban már jól látható, hogy az nyolchüvelykes testvéréhez hasonló formatervet kapott, mérete pedig hat hüvelyk környékén alakul. A cég azt is elárulta, hogy a kütyüben derekas, 4 gigabájt RAM található, illetve egy tízmagos MediaTek processzor. Jó eséllyel a chipgyártó májusban bejelentett, háromklaszteres Helio X20 lapkájáról van szó, a chip érdekessége, hogy az egyes feladatokat már háromféle kategóriába osztja erőforrásigény szempontjából, a legkomolyabbakat a két Cortex-A72 magból álló fürt, a közepes és kis teljesítményigényű feladatokat pedig a négy-négy Cortex-A53 magból álló csoportok kezelik. A Helio X20-ról korábban itt írtunk részletesen.

Akárcsak a táblagépen, a Predator 6-on is négy előlapi hangszóró található, továbbá egy 21 megapixeles hátlapi kamera, illetve a precíz rezgő visszajelzés sem maradt ki a csomagból. Az eszköz kapcsán az Acer egyelőre nem árult el több részletet, így az ár és a pontos megjelenési dátum sem ismert.

Acer Revo Build

A fentiek mellett a gyártó egy az íróasztalokra szánt, határozottan érdekes koncepcióval is előállt: Revo Build névre keresztelt készüléke egy moduláris, egymásra tornyozható elemekből összeállítható PC. Az eszköz alapegysége egy Intel Skylake processzornak ad helyet; egyelőre nem tudni, a modul pontosan milyen lapkákkal lesz elérhető, annyi azonban ismert, hogy alacsony fogyasztású Pentium vagy Celeron chipekről van szó. Ugyanebben az egységben találjuk a 8 gigabájt RAM-ot, amely igény szerint tovább bővíthető, illetve a 32 gigabájt belső flash tárhelyet.

Az alapblokkhoz további modulokat is kiad a gyártó, amelyeket elég a fő egység tetejére - vagy aljáara - helyezni, azok mágneses csatlakozóiknak köszönhetően automatikusan a helyükre pattannak. A vállalat dedikált grafikával, illetve 1 terabájtos vagy 500 gigabájtos merevlemezzel szerelt modulokat is kiad (utóbbiak hordozható, külső HDD-ként is bevethetők) sőt, egy akkumulátorral felszerelt egység is felkerült a palettára, így a PC egy darabig a konnektortól távol is használható. Ezekből a blokkokból az Acer ígérete szerint a későbbiekben frissített, jobb grafikával, nagyobb tárhellyel szerelt verziókat is kiad.

Meglehetősen kompakt rendszerről van szó, az egyes, négyzetes alapú blokkok alapterülete mindössze 12,5 x 12,5 centiméter, ráadásul bővítés sem igazán lehetne egyszerűbb - a Revo Build sikere ugyanakkor értelemszerűen nagyban múlik majd azon, a gyártó mennyire gondolja komolyan a hosszútávú támogatást, és valóban készít-e újabb modulokat az eszközhöz az első körben megjelent darabok után. Az Acer Revo Build alapkonfigurációja Európában októbertől lesz elérhető, 249 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.